Mást is megdöbbentett, hogy a Showder Klub-os Kőhalmi Zoltán ateista?
Akkor te elég gyakran megdöbbenhetsz és sok embert tarthatsz visszataszítónak, mert az emberek többsége nem vallásos!...
Vagy mondjuk nem katolikus, hanem buddhista vagy muszlim, vagy zsidó, vagy egyéb vallásnak hódol...
Mondjuk azért a vallásos emberek hitét illik tiszteletben tartani, elég tapló dolog ilyenen gúnyolódni...
Ugyan mi a frászkarikáért tartanám tiszteletben egy engem visszataszítónak találó holdkóros elmeháborodottságát ? Talán ha én azt képzelném, hogy a szomszéd Józsi bácsi a világot megteremtő, világi léten túlmutató entitás evilági leszármazottja, akkor vajon hülyének néznének-e, illetve tolerálnák mások ezt a víziót ? Mégis miben különbözik ez a vízió és a vallásos emberek víziója (amit szerinted mindenkinek tolerálnia kéne) ? És főleg, hogy lehet egy ilyen emberiségellenes valamit tolerálni ? Valamit, ami évszázadokon keresztül megosztotta az emberiséget, táptalajul szolgált számtalan háborúhoz, népírtáshoz és boszorkányüldözéshez, valamit, ami évszázadokkal vetette vissza az emberiség fejlődését, valamit, ami Európát annak legsötétebb óráiba kényszerítette ? Hogy lehet, hogy ennek az emberiséget gyökereiben fenyegető őrületnek megengedik, hogy hirdesse, gerjessze, szervezze magát ?
És akkor még én vagyok "tapló", mert fel találom fedezni ezt a mérhetetlen ellentmondást, és nem vagyok hajlandó lefeküdni neki ...?
Isten a felnőttek képzelt barátja! A vallásos embereknek szüksége van valami "kapaszkodóra", hogy kibírják az életet...
De nem kell elitélni azokat, akik jól elvannak enélkül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!