A Prometheus csak nekem nem tetszik A nyolcadik utas: a Halál (Alien) filmhez képest, mint előzmény?
Figyelt kérdés
Nekem az egész egy nagy zagyvaságnak tűnik, ami méltatlan az Alien alapsztorijához (1-2). Vagy inkább csak én vagyok vele így?2013. aug. 11. 21:22
1/6 anonim válasza:
A Prometheus az Alien filmektől teljesen függetlenül is egy értelmetlen rossz film.
2/6 ChrisM válasza:
A Prometheus egy ostoba film. Viszont jól felmászott az Alien-mítosz hátán, hála a marketingeseknek, akik előzményfilmnek adták el, amit aztán Ridley Scott nem győzött hogy letagadni.
3/6 anonim válasza:
A Prometheus egy nagy humbug. Áltudományos hülyeség, amiben a forgatókönyv hiányosságait úgy adták el a nézőközönségnek, mint feldobott kérdéseket, nagy rejtélyeket, közben pedig egyszerűen csak ostoba, átgondolatlan, következetlen.
Maradniuk kellett volna a legelső szinopszisnál, amelyben az emberek ellopják a Tervezőktől a terraformálás titkát, a Tervezők pedig bosszúból rájuk szabadítják az alieneket...ehhez képest a végeredmény egy nagy rakás ürülék lett.
4/6 anonim válasza:
a Prometheus még jobban kiszélesítette az Alien Univerzum világát,még nagyobb teret adva és érdekes mitikus alapot,végül is a scifi-nek ez a lényege nem?így a legtökéletesebb minél hatalmasabb világot teremt,mindenképpen minden elemében érdekeset.de ezekhez hogy valaki élvezze minél több és belső világ kell,és fantázia,átélés és nem mindenben az emberi mércékkel várt dolgok,hiba keresése,a sci-fi lényege már kezdetektől fogva a tér és a világ új irányú,szabadelvű megformálása határok nélkül,túl az embervilágon ahol most van,aki teret és minél több sazbadságot add nem rab képzelőerejének,élvezni fogja,talán kellene egy kis belső plusz is nem ...
5/6 anonim válasza:
#4: Számomra pont hogy leszűkítette ezt az univerzumot. Az alien számomra mindig is egy misztikus, 'ismeretlen' lény volt. A film azt mutatja be, hogy megint mi emberek vagyunk úgymond az istenek. Hozzánk hasonlóak a tervezőink, akik el akarnak pusztítani minket (milyen meglepő ez a gondolkodásmód) és általunk jött létre az alien lény is. Én annak örültem volna, ha az alieneknek semmi köze az emberekhez közvetlenül. Régen azt hittük, hogy körülöttünk forog a nap, a világ... ez most sem változott.
6/6 anonim válasza:
Az nem igaz, hogy általunk jöttek létre az Alien-ek. A film történetének ideje alatt is léteznek valahol, illetve a film végén létrejött lény csak egy hasonló mutáns. Viszont az új Alien-előzményben újabb lényeket fogunk látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!