Melyik az a 10 film szerintetek, amit egy embernek mindenképpen érdemes megnéznie élete során?
Nem feltétlenül a kedvenc filmekre vagyok kíváncsi, hanem főleg azokra, amik elgondolkodtatóak, meglepőek, nem éppen szokványos, sablonos filmek.
Köszi a válaszokat
1Tégla
2Angyalok és Démonok
3Ne szorakozz zohannal
4 1 bolond százat csinál(eredeti)
5. Nagyon nagy ő
6. A végzet pengetője
7. Egy nehéz nap éjszakája
8. Agyő nagyő
9. Éjszakai etetés
10. Harry potter :)
Zeitgeist
Zeitgeist Addendum
the Zeitgeist Movement
911 - Loose Change (1. és 2.)
Requiem for a dream
A Remény Rabjai
és persze Tarantino-filmek ;)
Pillangó hatás
(-Szerintem ez elgondolkodtató egy film.)
A Gyűlölet (La Haine) pl szerintem az a film, aminek a záró képsora után csak ülsz és bámulsz magad elé, de az Amerikai História X sem egy bájos sztori, kissé hasonló a témája mint az előzőnek.
Valamint csatlakozom az előttem szólókhoz a többit illetően.
Zeitgeist: énis ajánlanám, megdöbbentő! persze nem tiniknek való, de az értelmes felnőtt korosztálynak muszáj lenne megnézni :)
illetve a Titanic is érdekes film, meg a Rekviem egy álomért, de hogy néhány mait is mondjak : aki szereti a fantasyt, annak Gyűrűk ura, hiszen ezt tartják még mindig a legjobb fantasy filmnek ( nekem sosem volt türelmem végig nézni:D )
horrorfilmből az átok, nem egy sima kaszabolós jajmeghalsz horrorfilm, én pl. 4.jére jöttem rá hogy ki kicsoda valójában :D tehát számomra elgondolkodtató volt
gyerekfilmből a Dennis a komisz, reszkessetek betörők, persze korosztály válogatja, kisgyerekeknek tökéletes filmek :D
kalandfilmből én azokat szeretem, amikbe van egy kis történelmi háttér( titkok könyvtára, ezek.)
zenés filmek közül mindenképp a step up 2
vígjáték: kedvenc vígjátékom a Spártaiak titkos élete, annyira sz*r hogy az már nevetséges :D nem igazán jönnek be ezek a "Csaj vs Hapsi háborúk, összetört szerelmek, aztán a végén úgyis happy end lesz" témájú filmek, valahogy nem vígjátékba illők, mégis szinte mindegyiket ebbe a kateg.be sorolják, igazából nem is az lenne a baj, csak hogy az alapsztori ( összevesznek, keresztülmennek sok gondon, kibékülnek) több ezerszer lett már feldolgozva, elég unalmas..
hozzátenném, az örök kedvenceim: Indul a bakterház ( kívülről fújom a szöveget, de soha nem unom meg, egyszerűen áh imádom ezt a filmet:D ) és a Csontdaráló.
na ennyi elég is lesz, hagyok mást is kibontakozni.. :)
Sebhelyesarcú
Remény rabjai
Halálsoron
Memento
Ponyvaregény
Visszafordíthatatlan
Harcosok klubja
Hetedik
Trainspotting
Véres Gyémánt
Eden Lake
1. Keresztapa II. (F.F. Coppola, 1974)
2. Az ördögűző (W. Friedkin, 1973)
3. Volt egyszer egy vadnyugat (S. Leone, 1968)
4. Alien (R. Scott, 1979)
6. A bárányok hallgatnak (J. Demme, 1991)
7. Terminator (J. Cameron, 1984)
8. Aranyláz (C. Chaplin, 1925)
9. Hófehérke és a hét törpe (D. Hand, 1937)
10. Ponyvaregény (Q. Tarantino, 1994)
1. Amerikai história X
2. Forest Gump
3. Esőember
4. Egy gésa emlékiratai
5. Benjamin Button különös élete
6. Éberség
7. Nevem Sam
8. Parfüm-egy gyilkos története
9. Angyalok városa
10. Édes november
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!