A Gyűrűk Ura rajongók miért utálják a Harry Potter sorozatot?
Heló!
Te miért általánosítasz? Van aki mindkettőt szereti, van aki egyiket sem, van aki csak az egyiket és van aki smelyiket sem ismeri... És ezígy vna rendjén.
Én nagyon szeretem Tolkien műveit, visoznt legalább annyira Rowling Harry Potterjét és a hozzá kapcsolódó munkákat. Ahogy számos közeli ismerősöm, barátom is.
Valószínűleg merített belőle. Ahogy az északi népek mondáiból is, vagy épp a görögökéből. De! Ez miért hiba? Miért negatívum? Nem az. Aki ilyen remekül tudja felhasználni, formálni a tapasztalatait, a már meglévő laapokat, annak csakis elismerés jár - arról nem is szólva, hogy ezek a könyvek töredékét, 1-2%-át ha kiteszik.
Az megint más dolog, hogy a Harry Potter filmek számomra - és sok ismerősöm számára - a harmadik rész után óriási mélyrepülésbe kezdtek, és megsem áltak a gyalázatos, gyötrelmes, hihetetlenül rossz és egyéb jelzőkig - ezek közül talán az utoló két rész lépett ki az középszerűség kategóriájába.
A Gyűrűk Ura esetében viszont - szerintem, szerintünk - erről szó sincs, az etalonnak sázmít nálunk (is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!