Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Gyűrűk Ura rajongók miért...

A Gyűrűk Ura rajongók miért utálják a Harry Potter sorozatot?

Figyelt kérdés
Meg a Gyűrűk Ura rajongók miért mondják azt, hogy a Harry Potter kitalálója, J. K. Rowling lemásolta a Gyűrűk Ura történetét és felhasználta kissé átváltoztatva?
2013. júl. 24. 10:59
 1/7 anonim ***** válasza:
Én mind a kettőt imádom, és azért, mert van pár hasonló elem (öreg bölcs varázsló, fiatal hős, óriáspók...), még nincs semmi köze a kettőnek egymáshoz. De tényleg semmi. A megszállott rajongóknak meg szokásuk ezt csinálni, nézd csak meg a Star Wars meg a Star Trek fanokat... ott is ezer éve megy a háború. Ez ilyen. :D
2013. júl. 24. 11:20
 2/7 anonim ***** válasza:
92%

Heló!

Te miért általánosítasz? Van aki mindkettőt szereti, van aki egyiket sem, van aki csak az egyiket és van aki smelyiket sem ismeri... És ezígy vna rendjén.

Én nagyon szeretem Tolkien műveit, visoznt legalább annyira Rowling Harry Potterjét és a hozzá kapcsolódó munkákat. Ahogy számos közeli ismerősöm, barátom is.

Valószínűleg merített belőle. Ahogy az északi népek mondáiból is, vagy épp a görögökéből. De! Ez miért hiba? Miért negatívum? Nem az. Aki ilyen remekül tudja felhasználni, formálni a tapasztalatait, a már meglévő laapokat, annak csakis elismerés jár - arról nem is szólva, hogy ezek a könyvek töredékét, 1-2%-át ha kiteszik.

Az megint más dolog, hogy a Harry Potter filmek számomra - és sok ismerősöm számára - a harmadik rész után óriási mélyrepülésbe kezdtek, és megsem áltak a gyalázatos, gyötrelmes, hihetetlenül rossz és egyéb jelzőkig - ezek közül talán az utoló két rész lépett ki az középszerűség kategóriájába.

A Gyűrűk Ura esetében viszont - szerintem, szerintünk - erről szó sincs, az etalonnak sázmít nálunk (is).

2013. júl. 24. 11:25
 3/7 anonim ***** válasza:
Én LOTR rajongóként nem utálom a HP-t. De nem is szeretem.
2013. júl. 24. 12:27
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én mindkettőt imádom. Fantasy témában újat mondani meg már rég nem lehet, mindegyik lopja egymást valamennyire. Attól még hogy az utóbbi időben ez a kettő a legfelkapottabb, nem csak ezek léteznek, nem törvényszerű hogy Rowling PONT a Gyűrűk urát koppintotta. Személy szerint soha nem találtam bennük semmi hasonlóságot, nem is egy műfaj a kettő. Mindkettőt koppintják előszeretettel, de egymásra pont nem hasonlítanak.
2013. júl. 24. 12:47
 5/7 anonim ***** válasza:
12%
gyűrűk urát szeretem,harry pottert nem... és ennyi le van zárva... bazki a harry potter fanok is fikáznak olyat ami nekik nemjönbe... ez nem attól függ hogy ki melyik filmet szereti hanem hogy ki a gyökér..
2013. júl. 24. 19:17
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyom szeretem mind a kettőt.:) Aki legalább egy kicsit is szereti a fantasyt,annak nincsen problémája egyikkel sem szerintem.:)
2013. júl. 26. 09:51
 7/7 mayan125 ***** válasza:
100%
A kettő sztorijának és mondanivalójának semmi köze egymáshoz (különösképpen a jó-gonosz harcának témájáról beszélve). Lehet, hogy vannak benne hasonló elemek és karakterek, de azok általánosan előfordulnak a fantasy műfajban; sárkány, varázsló stb. Lehet hogy egy műfaj, de sem a világuk, sem a hangulatuk de még a célközönség sem hasonló. A Harry Potter inkább egy mese, a Gyűrűk Ura viszont a fantasy világában és eszközeivel mesél el egy történetet, mely olyan részletességgel lett megalkotva, hogy az bármilyen történelem- vagy néprajzi könyvbe beleillene. Azt viszont nem értem, hogy ez miért adna okot az utálkozásra. Én speciel mindkettőt szeretem :)
2013. szept. 4. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!