Naruto Shippuudenben a Chan, Nii-Chan, Senpai, San, Sensei, Senin, Sama, Mit jelentenek az emberek nevei után?
Senpai-t általában a felsőbb évesekre mondják az iskolákban, egyébként nem csak a narutoban van így, japánban megköveteli a kultúra.
Chan vagy San utótagot a barátokra szokták használni, de ahogy észrevettem általában a chan-t lányoknál a san-t fiúknál használják. Nii-chan ha jól tudom olyasmit jelent mint az Aneki, vagyis nővér, Nii-san pedig öcs-báty. Sama-t meg azokra szokták akik rangban magasabbak. A Senin pedig bölcs-t jelent.
A sant mindenkire használják, nemtől függetlenül, ez tiszteletet fejez ki, kb mint a Mr./Mrs./Ms.
A sama ennek a még tisztelettudóbb formája, nemtől független.
A chan egy becéző forma, a bbarátodra mondod, többnyire lányokra, mivel ez elég nőies, de igazából használhatod kisfiúkra is.
A Nii-chan az fiútestvér becézése kedvesen. (Onii-san: udvarias; Nii-san; kissé közvetlenebb; Onii-chan: becéző és közvetlen, és itt jönne a sorban a Nii-chan, a legközvetlenebb)
A Senint nem ismerem, a többit pedig igazából az előző is jól tudta, meg te is, én csak ezekbe kötnék bele. :) Japán cégnél dolgozom, napi szinten san-ozok. ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!