Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Érdemes 20k-val többet kiadni...

Érdemes 20k-val többet kiadni egy blu-ray filmért?

Figyelt kérdés
Pontosabban, a Harry Potter teljes sorozatról lenne szó. Kinéztem egyet sima dvd gyűjtői kadású gyűjtemény ami úgy 20k körül van. Viszont van egy ugyan olyan blu-ray kiadásban ami viszont már 40k. + úgy, hogy akkor még blu-ray lejátszót is kéne vennem. Jobb ennyivel a blu-ray es, hogy megéri?
2013. júl. 16. 10:13
1 2
 1/11 anonim válasza:

Figyelj. Ez csak tőled függ. Ha te akarsz még venni lejátszót is, meg az egész packot, ahoz, hogy fullHD-ban, mindenféle effekttel megnézd akkor megéri.

Én személy szerint nem dobnék ki ilyenre ennyi pénzt, mert jó nekem a sima DVD is.

2013. júl. 16. 10:16
 2/11 anonim ***** válasza:
48%

Heló!

Megírnád, hogy pontosan mit tartalmaz az a búnusz kaidás - a blue ray.

Mert ha mondjuk mindegyik filmhez adnak 2-3 lemez bónusz tartalmat, akkor az már más, mintha cska a filmeket adnák mondjuk némi extrával, egy díszdobozban.

De flemerül persze a kérdés, hogy valyon az extrákat meg fogod nézni, leglaább egyszer? Mert ha nem, akkor fleesleges a bónusz kiadás ennyiért.

Továbbá, a Harry Potter filmek - Németországban, ahol vagyok - darabja 10 és 15 euro között mözög. Tehát ez is megközelíti az általad mondott 40k-t, viszotn ugye ezek "alapkiadások".

A blue ray lejátszó kérdése pedig az, hogy továbbra is akarsz venni ilyen filmeket? Ha igen, cska akkor éri meg abefektetés - lejátszónak mondjuk én egy ps3-at vennék 30000 körül használtan, teljesen alapul, praktikusabb, mint egy lejátszó önmagában.

2013. júl. 16. 10:24
 3/11 anonim ***** válasza:
A blu-ray kép nagyon szép, de szerintem a minőségben a DVD képhez képest olyan nagy különbség nincs, ami megérné.
2013. júl. 16. 12:01
 4/11 anonim ***** válasza:

"A blu-ray kép nagyon szép, de szerintem a minőségben a DVD képhez képest olyan nagy különbség nincs, ami megérné."

A blue ray sokka lszebb, mint a DVD. Főleg azo ka filmek ,amenyek nem felújítva lettek, hanemalapból a "technikakészen" készültek. Ugyanakkor nem csak a kép sokkal szebb, de a hang is sokkalta jobb.

A DVD felbontása 720×576. A blue ray filmeké 1920x1080. Továbbá az adatátviteli sebessége is majd négyszerese a DVD-nek.

Ezek alapján pedig azt mondani, hogy a DVD-nél nem sokkal szebb a Blue Ray, dőreség.

Ha az adatok pedig nem lennének elegek, elég csak összehasonlítani élőben a két adathordozó képességeit.

A látvány és hang önmagáért fog láttatni és hallatszani.

2013. júl. 16. 12:24
 5/11 anonim ***** válasza:

Technikai adatokkal dobálódzhatunk, de az anyagi vonzata is lényeges.

Ha valaki könnyedén megteheti a választást, akkor nincs miről beszélni, de ha nem, akkor nem árt egy kis vigasztalás.

2013. júl. 16. 12:47
 6/11 anonim ***** válasza:

20000-ért vehetsz blue ray lejátszót. Egy jobb DVD 10000-nél kezdődik - ami nem romlik el egy éven belül.

A blue ray lemezeknél pedig a legőjabb filmeket is 3000-4000 ft körül kapod már meg. A legtöbb DVd még most is hasonló árban mozog.

Látszik, hogy msot már nem luxuscikkról beszélünk, hanem egy, a DVd-nél alig drágább - sőt - vételről, ami szebb is.

A DVD pedig lassan, de biztosan kihalóban van, így előbb-utóbb úgyis váltani kell - legalábbis annak, aki majd továbbra is akar filmeket venni.

Előreláthatólag a következő 4 éven belül a Blue ray átveszi az "irányítást", és onanntól cska drasztikusabbna fog csökkenni a dvd megjelenés és a lemezek gyártása. De ez így vna rendjén.

2013. júl. 16. 12:54
 7/11 anonim ***** válasza:

"A DVD pedig lassan, de biztosan kihalóban van, így előbb-utóbb úgyis váltani kell - legalábbis annak, aki majd továbbra is akar filmeket venni."

Lehetséges, de kizárólag annál a szűk rétegnél aki ezt megengedheti magának, a többségnek marad a Rip Blu-ray.

[link]

2013. júl. 16. 13:19
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!:)
2013. júl. 18. 06:36
 9/11 anonim ***** válasza:

Szó sicns itt szúk rétegről! A Blue Ray áraknál meg nem az extra kiadásokat kell nézni, mert az a DVD-nél is van 30-40 ezrekért, aztán van hogy max 3 lemezt tartalmaz.

A Blue Ray lemezek ára már annyi, mint a DVD-ké - max 500-600-al drágább -, a lejátszó emg 5000-10000-el ha drágább.

Nincs szó semmiféle szűk rétegről már. A DVD is magas árakkal indított, aztán ott tart, ahol. A blue ray-nél is hasonló a helyzet.

Csak az emberek szeretik mondani, hogy húha hát ez ennyi meg annyi, meg hát filmeket se veszünk, mert a letöltés ingyen van...

De fel lehet hozni ide is a legjobb példát: 2-3 doboz cigi ára egy film, 15-20 dobozé pedig a lejátszó.

Vagy 2 mekiben kajálás a DVD - vagy cska 1, ha menüt veszel valami plusszal.

És még lehetne sorolni. Nem szűk rétegról van szó, hanem szűk látásmódról.

2013. júl. 19. 11:27
 10/11 anonim ***** válasza:

Elbeszélünk egymás mellett.

Az én látásmódom is igényelné a kitűnő minőséget, de mivel havi 20-25 filmet nézek meg, azt is meggondolom, hogy DVD, vagy avi formátumban írjam ki lemezre.

2013. júl. 19. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!