Game of Thrones: Brannak miért kell északra mennie, és mi szerepe van a háromszemű hollónak?
Jojen látta a zöldálmaiban, hogy menniük kell, hogy Bran megtanuljon repülni. Azaz vargolni, rendesen. A hollót Folyami Brynden (egy Targaryen fattyú) küldi lényegében, aki már eléggé kiöregedett a munkájából. (Egy öreg varsafa részévé/rabjáva vált és Branre is ez vár.) Az Erdő Gyermekei élnek ott körülötte (ők éneklik a Föld dalát) és távol tartják a Másokat.
Gondolom Brant az öreg istenek akarják felhasználni (megvédeni a Starkokat attól, ami jön) és ehhez meg kell tanítaniuk Brant a képessége használatára. (de ez már spekuláció)
Egyébként nem csak a Starkok rendelkeznek a vargolás képességével, a Targaryen családban is előfordul. Konkréten a kicsi Rhaenys hercegnő volt képes rá és miután a Lannister katonák lemészárolták, bevargola magát az egyik macskájába. (Arya azt a macskát üldözte, a könyvben többször megkarmolta a Lannistereket.) :D
Konkrétan nincs beleírva, de ott van a háttérben. Ugye említi Varys, hogy a hercegnő nagyon szerette a macskákat és a sárkányainak tartotta őket.
Erre ott van az az öreg kandúr, aki gyűlöli a Lannistereket és mindig karmolássza őket.
Amikor meg már jön Folyami Brynden (aki Targaryen számrazású) már 99%-ban bizonyos.
Ezért szeretem a könyveket, annyi mindent elrejt benne Martin és lehet agyalni.
Egyébként amikor először olvastam, én sem tulajdonítottam sok dolognak nagy jelentőséget és ahogy olvasgattam a fórumokat, tátva maradt a szám. "Te jó ég, ez tényleg benne volt." stb.
Egen, valahogy úgy. Kimenti magát a testéből és egy állat részéve válik. (Viszont ahogyan telik az idő, úgy az állat lelke kiszorítja/vagy teljesen egybeolvad vele.)
Pl. a sorozatban Orell, miután Jon megöli, belevargolt a madarába (és újra megtámadta Jont).
És a kis Rhaenys hercegnő tudatosan tudott vargolni? Mert Brannél sokkal fiatalabb volt, de Bran nem is tud róla sokáig, meg nem is tudja befolyásolni. Akkor egy kisgyerek? Vagy ahhoz nem kellett tudatosnak lennie, hogy halála után belevargolja magát egy állatba?
Egyébként, az utóbbi időben tettem fel még pár trónok harcás kérdést, ha gondolod nézd meg őket, hátha tudsz válaszolni :)
http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__konyvek__4480765-t..
http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__filmek-sorozatok__..
Azt nem tudom, mennyire csinálta tudatosan. De az ijedtsége előhozhatta. (A Starkoknak is csak azóta mutatkoznak képességek, mióta megtalálták a farkasokat. Egyedült Sansánál nem, mert ugye Ladyt korán megölik.)
Az Aryás kérdésre már válaszoltam is. Azaz szerintem akkor Nymeria nem volt a falkával, ill. messzebb járt. Viszont a farkasnak később még lesz szerepe.
És szerintem is gömb alakú a világuk. Lényegében szinte majdnem mindenben megegyezik az ő világuk a miénkkel. (Csak ők még egy nagy jégkorszak idején éldegélnek.)
Igen, az olvasás is megválaszolja. :D
Arya gyakran álmodik Nymeriával (azaz, hogy az ő testében van).
Robb megérzi, hogy Szürke Szél meghal. (Szóval ez feltételezi, hogy valamilyen szinten kapcsolatban állt vele.)
Jonról azt hiszem pont Orell mondja, hogy nagyon erős varg.
Rickonnak is eléggé bensőséges a kapcsolata Borzaskutyával, viszont keveset találkozunk vele, és nem is POV karakter. De ha a többiek azok, miért ne? :D
Ill. Sansa is elég gyakran álmodik a halott Ladyvel...ki tudja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!