Mi a véleményetek a Battle Royale-ról? Könyv vagy a film jobb? Kinek ajánljátok? (kor és nem)
Egyértelműen a könyv. Illetve ha a könyvet még nem olvastad, lehet, hogy a film is tetszeni fog valamelyest, akkor viszont megeshet, hogy a könyv nem. A film teljesen életszerűtlen és erőltetett lett, rengeteg dolgot átírták és/vagy kihagytak. De a legdurvább baki az volt, amikor
!SPOLIER! a végén legalább két tárat beleeresztettek valakibe, az viszont még felállt és telefonált egyet...SPOLIER vége. Pedig egy nagyon jó filmet ki lehetett volna hozni ebből.
Szóval szerintem egyértelműen a könyv. Az valami zseniális, a film viszont pocsék, annak ellenére, hogy amúgy szerintem a japánok jó filmeket készítenek. Na meg a szinkron is csak ront a dolgon...
(Megj.:remélem jól "spolieroltam", szerintem esztétikailag borzalmasan néz ki a szöveg tőle, de ha nem tettem volna, sokan pattognának itt.)
Remélem hasznos volt a válaszom!
Heló!
A könyv érdekes olvasmány, viszont - nem tudom, hogy csak a fordítás ilyen, vagy az eredeti is - a fogalmazáson meglepődtem, többet vártam.
A film meglepően élvezetes, ha olvastad a könyvet, a nem - sok jellegzetes "tipikusan japán" komponenst hordoz magában.
A második rész felejtős, minden szempontból.
Van egyébként manga is, az is jól sikerült, érdemes beszerezni.
wicked_game
Szerintem csak a fordítás olyan. Olvastam már pár könyvet japán íróktól és mindegyik elég 'érdekesen' hatott néhol.
tegnap 18:46
Kár hogy "lebutítják" annyira, hogy egy ifjúsági regény szintjén van - ami nem baj, de nyilván az eredeti verzió jóval tartalmasabb.
Mangák esetében is bevett szokás ez, ha már fordítást olvas az ember, inkább tegye azt angolul, mert a magyarban rengetegszer kihagynak mondatokat, vagy csak simán "8 általános szintre" degradálják.
Amúgy én legalább 16 éves korra tenném az ajánlást. Mivel sokkal élvezetesebb, ha az olvasó tisztában van a rendszerekkel, a korszakkal - vagyis rendelkezik elegendő tudással a történelemről és japánról. Továbbá ezeket mind úgy tudja hasznosítani, hogy a mű 100%-osan hasson rá.
Én először a filmet láttam. Jó volt, jó volt, de annyira mégsem.
Majd megszereztem a könyvet. Az viszont nagyon állat, százszor jobban megérted a dolgokat, mint a filmből, bemutatja a szereplők hátterét, múltját...
Én 12,vagy 13 évesen olvastam/néztem, amúgy lány vagyok.
Attól függ az egész, hogy ki mennyire bírja az ilyeneket. Na meg nem árt, ha ismered valamennyire Japánt.
NA ITT A KIRÁLY.
Szóval 18 és fél vagyok most néztem meg a filmet.
Először azt hittem, hogy a szorongásról fog szólni annak lélektanáról a félelemről a sokktól ami beáll és annak a lélekre gyakorolt hatásai 3 napban. Deeeeeeeeeeee...
De egészen más ez a film, már a felénél is érezni lehetett, hogy ez a film az emberi érzelmekről szól a két nem közti kapcsolatról a szelemről is, de leginkább arról, hogy hogyan viszonyulunk egymást eltérő korcsoportok eltérő nemek, eltérő identitások, individuális helyzetünkből adódó másságunkat miként dekódolják élik át mások. A film utolsó 3 perce főleg üt, de ami előtte van az is jó, na most persze van benne mészárlás minden, de az csak eszköz, hogy az ideológiai jelentéstartalom közvetítődjön, szerintem egy jó film a 2000 után készült filmek közül nálam Top 3. Akik írtak ez alá a kérdés alá és olvasták a könyvet leírhatnák, hogy az miről szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!