Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Melyik "A kísérlet" című film...

Melyik "A kísérlet" című film a jobb?

Figyelt kérdés
Van kettő is, egy 2001-es, és egy 2010-es. Témájuk ugyanaz, X embert bezárnak börtönbe egy kísérlet során, és elég érdekesen hangzik, tanárom is beszélt már erről, szóval megnéznék egy filmet, de kettőt már nem valószínű, hacsak nem mondja valaki azt, hogy mindkettő tényleg annyira jó.

2013. jún. 3. 20:41
 1/7 anonim ***** válasza:

Csakis az eredetit nézd meg:

[link]

Egyébként megtörtént kísérlet szolgál a film alapjául: [link]

Az amerikai feldolgozás egy szemét.

2013. jún. 4. 11:04
 2/7 anonim ***** válasza:
Én is a német változatra szavazok, pszichológia tanárnőnk szerint is az a jobb.
2013. jún. 4. 11:09
 3/7 Lord Keri ***** válasza:

A német sokkal jobb, és ha már megnézed az eredetit. Ajánlom a másik legendás német pszichológiai filmet a Hullámot is!

[link]

Egyik filmben sem fogsz csalódni! :)

2013. jún. 4. 17:41
 4/7 A kérdező kommentje:

Kösz a válaszokat, majd a Hullámot is megnézem akkor.

Egyébként ezek dokumentumfilmek?

Vagy ha "normál" filmek akkor milyen a szinkron? Csak mert mindent angolul szoktam nézni, esetek 99%-ban szerintem elviselhetetlen a magyar szinkron, de ha A kísérlet német akkor abból nem sokat értenék.

2013. jún. 4. 18:54
 5/7 Lord Keri ***** válasza:

Szerintem jó mind a két filmnek a szinkronja. De szerintem b varriációnak le tudod tölteni németül és keresel hozzá feliratot! :)

Amúgy nem dokumentumfilmek, rendes egész estés drámák, csak elég erős pszichológiai töltete van mindkét filmnek. Mind a két film jól bemutatja, hogy embereket, hogyan lehet manipulálni, illetve, hogyan vállnak egy helyzet rabjává! :)

2013. jún. 4. 18:58
 6/7 Lord Keri ***** válasza:

Amúgy youtube-on fenn van:

A kísérlet

http://www.youtube.com/watch?v=LpSnvbARbR4

Sajnos a hullámot nem találtam fenn :\

2013. jún. 4. 19:01
 7/7 A kérdező kommentje:

Németül inkább nem nézem, az nagyon zavar, hogyha a szöveget nem értem, és csak a feliratot olvasom, akkor már inkább leszedem szinkronosan, ha nem is sikerül olyan jól, de legalább azt tényleg értem.

Kösz, de mindkettőt le tudom tölteni.

2013. jún. 5. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!