Nem értek valamit a Sötét lovag: Felemelkedés történetében. Többi lent. Valaki érti, hogy mi volt a logika?
SPOILER!!
Azt érte, hogy miért volt szükség a bombára, és hogy miért kellett Bruce bizalmába férkőzni, és azt is, hogy a bombával tartják sakkban a külső segítséget, és azzal félemlítik meg a lakosságot, de azt nem értem, hogy miért volt szükség az anarchiára.
Bane azt mondta, hogy visszaadja a várost a népnek, de MIÉRT?
Ha csak 6 hónapjuk van hátra, akkor miért volt szükség arra, hogy "felszabadítja" őket?
Ez így nem logikus. Vagy csak én nem figyeltem oda valamire?
Nem csak te vagy így vele. Az első részben sem volt tiszta, hogy pontosan mit akar az Árnyak Ligája.
A harmadik részt Charles Dickens Két város története című regénye ihlette, és a Francia Forradalom eseményeivel von párhuzamot. A nép ugye fellázad és felszabadul, megnyitják és lerombolják Bastille-t, a zsarnokságot jelképező börtönt. Ugyanakkor mindez Franciaország elszigetelődésével és egy új zsarnoki rendszer kialakulásával jár.
Ugyanakkor ez tényleg egy kicsit zötyögősen lett megvalósítva Gotham városában, nem pontosan érteni a fél évbe sűrített eseményeket, meg ugye muszáj volt egy "Doomsday device" is, hogy a végén legyen izgalom, meg Batman megmenthesse a várost.
Joker motivációit egy kicsit könnyebb volt megérteni, mint Bane-ét. :)
erre a franciás párhuzamra nem is gondoltam, de igazad van
tényleg szinte ugyan az
...szinte
itt nem a motiváció a probléma hanem a cél
hogy 2 van és nem össze egyeztethető
a felszabadítás és a fél évvel későbbi elpusztítás
jokernek meg nem nagyon volt motivációja
ő csak káoszt akart és hogy az emberek belássák, hogy a szabályokhoz való ragaszkodás nem mindig célravezető, és ezt tökéletesen bemutatta a film
meg bírtam volna nézni egy 10 órás bővített változatot arról hogy hogyan fut bele mindenki a csapdájába amikor épp szabályokhoz ragaszkodik
az árnyak ligája kb azt akarta amit később láttunk is a 3. részben
lerombolni a túlzott hatalommal rendelkező hivatalokat, megszüntetni a nagy szakadékot a szegények és gazdagok között
acéljaik jók voltak csak az eszközeik nem, mert ezzel sok ember halt meg, köztük azok is akiken segíteni akartak, tehát a szegények és az elnyomottak
Egy fontos dolgot tisztázzunk: Gotham lakossága nem tudott arról, hogy a bomba fel fog robbani. Bane csak annyit mondott, hogy felrobbanhat a bomba, azt elhallgatta, hogy mindenképpen megtörténik. aztán: amikor BW-t elcipelik a kútba, akkor felvázolja előtte a terveket. Reménnyel fogja mérgezni a lelkeket, elhiteti Velük, hogy túlélhetik, mint ahogy a kútban raboskodók elhitték, hogy ki tudnak mászni.
Blake-nek és a gyerekeknek ezért kellett terjeszteni, hogy fel fog robbanni a bomba, mert a lakosság nem tudott róla.
Miért? hát azért, mert felolvasta Gordon vallomását, melyben bevallja, hogy nem igaz Batman bűnössége, Dent a bűnös, és hogy hazudtak a népnek. Erre alapozza a lázadást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!