Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért zsidók a Jóbarátok...

Sztrecskó kérdése:

Miért zsidók a Jóbarátok szereplői?

Figyelt kérdés
Nem tudom ti megfigyeltétek-e már, de a jóbarátok szereplői mind zsidók. (nem a színészek, a szereplők). Ez miért van? Biztos van valami jelentősége!
2013. máj. 20. 20:30
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
emlékszem arra a részre, amikor Joey egy keresztény szerepre jelentkezett és abból volt a bonyodalom hogy körül van metélve, de amikor a családját mutatták, mindig az volt az érzésem hogy katolikusok. Nem lehet hogy katolikus és körül van metélve? Nem tudom pontosan hogy van ez.
2013. máj. 20. 22:59
 12/20 anonim ***** válasza:

Olasz,portugál,zsidó.

Ügyes!!Az első kettő,az egy ország,a harmadik egy vallás.

Körülmetélve fitymaszűkület miatt is lehet.

De különben nem mindegy,ha jó szinész??

2013. máj. 20. 23:32
 13/20 A kérdező kommentje:

HA pontosak akarunk lenni, akkor nem ország, hanem nemzetiség.

És én pont a vallást kérdezem. Ezt a katolikus dolgot még átgondolom, rémlik valami, mintha...

2013. máj. 20. 23:43
 14/20 HalkHogen ***** válasza:
42%

Csak zsidók lehetnek körülmetélve? :-)

Ez kb. olyan, hogy ha 25 centis a dákóm, akkor néger vagyok.

2013. máj. 21. 00:06
 15/20 zabmester ***** válasza:
Amerikában nagyon sok férfi körül van metélve, vallástól függetlenül. Sok államban az újszülött fiúknál rutinszerűen megcsinálják, főleg egészségügyi szempontokból. Szóval Amerikában, pláne New Yorkban egy körülmetélt péniszből messzemenő következtetéseket levonni... Egyszerűen nincs jelentősége.
2013. máj. 22. 14:40
 16/20 anonim ***** válasza:
Monica Geller, Ross Geller és Rachel Green, azaz Zöld Ráhel zsidó karakterek. Miért? Talán mert egész Hollywood az.
2013. máj. 23. 12:00
 17/20 Csigafröccs válasza:
52%

Nem tudom, röhögjek vagy sírjak ilyen fokú tudatlanságtól.

1. A kettővel korábbi jól írta, az Egyesült Államokban - ha csak kifejezetten nem jelzik az ellenkezőjét a szülők - már évtizedek óta bevett gyakorlat az újszülöttek körülmetélése.

2. A protestánsok előszeretettel választanak neveket az Ószövetségből, ezért van sok Rachel meg Rebeca, szerinted Abraham Lincolne is zsidó volt? (Nem, nagyon nem.)

Abban a sorozatban össz-vissz két zsidó karakter van, ha nem hiszed, nézz utána a rajongói oldalakon. Ők meg azért vannak benne, mert Amerikában sokféle nép és vallás van, igen, zsidók is, de ha figyelmesen megnézed a filmeket és sorozatokat, bizony láthatsz ír, olasz, latin, görög, fekete és még ki tudja hányféle karaktert.

2013. máj. 31. 12:58
 18/20 anonim ***** válasza:

17 Ne a keresztnevet, a vezetéknevet nézd!

Rachel Green = Zöld Ráchel = Grün Ráhel / Rahel Grün

Kicsit tanulmányozd a színek és nevek összefüggését, mint Grün, Schwarz, Rot, Weiss, ...

Mert egy rajongói oldal hivatott meghatározni a karakter identitását? DDD

2013. máj. 31. 19:32
 19/20 Csigafröccs válasza:
91%

18., a rajongói oldalt azért írtam, mert ha van bármilyen utalás egy karakter hátterével kapcsolatban, a rajongók azok, akik azt kitúrják.

Ami meg a vezetéknevet illeti, az csak K-Európában működik így, mivel amikor a XVIII. sz. végén kötelezték a zsidókat a vezetéknév használatra, akkor valóban ilyen neveket vettek fel, mint Grun, Weis, Rot, Klein stb. De angolszász nyelvterületen ez nem így történt, sőt, az USÁ-ban a rabszolgafelszabadítás után általában a feketék kaptak színes neveket (Brown, White), ott csak a német nyelvterületről bevándorolt zsidóknak vannak hasonló nevei. Szóval ott egy Rachel Green - bármennyire is gyanús ez a te közép-európai fülednek - nagy valószínűséggel protestáns család sarja.

És hogy pont a sorozatból hozzam a példát, szerinted a Ross, a Monica vagy a Geller mióta "tipikus" zsidó név? Egy névből a kultúrális-történelmi háttér ismerete nélkül származásra következtetni, szép példa, hogy jutnak el emberek a totális baromságokig.

2013. jún. 3. 12:00
 20/20 anonim ***** válasza:
Barátok közt-öt olvastam. Bár...
2013. szept. 24. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!