Szerintetek van rá esély, hogy egyszer kifogynak a filmesek a jó ötletekből, mint mondjuk a kőolajból?
A fenti kérdés azért merült fel bennem, mert most láttam egy film előzetest, egy zombis filmről. A probléma nem itt van, hanem, hogy az egyik szokatlanul jóképű zombi srác, ahelyett , hogy kettéharapná a szokatlanul csinos zombikaszaboló csajt, mint óvodás a nápolyit, beleszeret, és elkezd visszaváltozni emberré a szerelemnek hála.
Bármilyen hihetetlen, de egy zombi filmet is nyállal higítot tinidrámává butítottak. Ebből Én azt a következtetést vontam le, hogy szűkében vannak a jó ötleteknek. Nem lesz már több olyan kult film a jövőben, mint az Alien, a Predator, A Terminátor, a Keresztapa stb?
> Bármilyen hihetetlen, de egy zombi filmet is
> nyállal higítot tinidrámává butítottak.
Évekkel ezelőtt megcsinálták ezt a vámpírokkal. Horrorfilmek főszereplőiből, nyálas, vergődős, tinir*bancos filmek főszereplőivé váltak.
Nem gondoltam volna, hogy ugyanezt a zombikkal is képesek megcsinálni...
1. válaszoló:
Itt az előzetes ami kiváltotta a fenti kérdést :)
http://www.youtube.com/watch?v=gGRHrr6IYdg
2. válaszoló:
Teljesen igazad van. El is feledkeztem a tvájlájtról. Lugosi Béla komolyan már nem forgolódik, hanem szaltózik a sírjában...
3. válaszoló:
Nem csak Amerika létezik a számomra. Nyomon szoktam követni más kontinens terményeit is, és ott is visszazuhant a jó filmek aránya. Mostanában amit én magam láttam az talán a király beszéde volt, de úgy nem rémlik más :S
4. válaszoló:
Ámen! Neked legyen igazad :)
Ha ismered a tvtropes.org-ot, akkor tudod, hogy a filmesek már régesrég kifogytak az ötletekből, mindent megcsináltak már.
Az Eleven testeket még nem láttam, de nem tűnik annyira borzalmasnak. Ha Twilight paródiaként tekinted, akkor már-már zseniális ötletnek tűnik.
A vámpírokkal kapcsolatban már-már közhely, hogy a szexuális csábítást szimbolizálják. A Twilightot lehet szidni, hogy a vámpírok nem csillognak a napfényben, de nem ez a fő gond vele, hanem hogy botrányosan semmilyen. A központi témája a szexuális csábítás, mégsem tud vele mit kezdeni.
Ha ezek után jön egy film, ami egy teljesen más közegben (zombifilm) dobja be ugyanezt a motívumot, az már-már forradalminak hat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!