Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Most néztem meg a Ne engedj...

Most néztem meg a Ne engedj el c. filmet, aki látta, segítsen a megértésében?!

Figyelt kérdés
Szóval azt nem értem, hogy mik ezek a donorok? Azt látom, hogy szervkereskedésekre használják őket, de ilyen tényleg létezett, hogy "tenyésztették" a gyerekeket, hogy aztán elvegyék tőlük mindazt ami nekik is jár, a szabadságot, az életet? Ilyen van? Honnan származtak ezek a gyerekek? Mivel érdemelték ki ezt? Valaki segítsen a megértésében. Köszi
2013. máj. 6. 00:28
 1/6 anonim ***** válasza:

Hát, elég össze-vissza beszélsz. :)

Én még láttam ezt a filmet régebben, de nem fogott meg, mivel egy csomó mindent nem fejtettek ki benne, csak a romantikus szálon volt végig a hangsúly. Szóval szar film volt, pedig sokat ki lehetett volna belőle hozni. Főleg, hogy irreálisan viselkedtek a szereplők. Nagyon alábecsülték a film készítői az életösztönt...

'de ilyen tényleg létezett, hogy "tenyésztették" a gyerekeket, hogy aztán elvegyék tőlük mindazt ami nekik is jár, a szabadságot, az életet?'

Nem azért tenyésztették őket, hogy elvegyék tőlük a szabadságukat. :) Hanem azért, mert szükség volt a szerveikre annak, akinek képmására alkották.

'Honnan származtak ezek a gyerekek? Mivel érdemelték ki ezt?'

Klónozzák őket. Ezt nem kiérdemelni kell, hanem ha van elég pénze valakinek, akkor ezzel biztosíthatja magának a hosszabb életet, mert kaphat szervátültetést, ha szüksége van rá.

Amire Te gondolsz, azok a felvetett morális kérdések. Ők is emberek, tehát ne lenne joguk az élethez? Vannak gondolataik, és tudják, hogy korlátozva vannak, és meg fognak halni, mielőtt átélhetnék a legszebb éveiket.

Ebben a témában a Sziget nekem jobban tetszett. De ebből is sokat ki lehetett volna hozni...

2013. máj. 6. 11:27
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi a választ, tényleg nem értettem mi ez a dolog, ne nevess ki, de hogy klónozzák őket?

Van egy gazdag ember, aki sokáig akar élni, és fizet azért, hogy létrehozzanak egy gyereket aki olyan mint ő, hogy aztán amikor valami baj lesz valamelyik szervével az egészséges klónjából átműtsék bele? Ezek a klónok megbetegedhetnek hamarabb? Vagy mi ez a klónozás? Ilyen már létezik ebben a világban? Szóval ez igaz történet vagy ilyen nem létezett 1900-as években? Kérlek ha tudsz válaszolj!:)

2013. máj. 6. 13:19
 3/6 anonim ***** válasza:

Első vagyok. :)

Látod, erről is beszéltem. Nem foglalkoznak a filmben semmivel, csak az egymás iránti szerelmükkel. Erről sem volt benne szó, hogy egyáltalán hogyan klónozzák őket.

'Ilyen már létezik ebben a világban? Szóval ez igaz történet vagy ilyen nem létezett 1900-as években?'

Még fiatal teremtés vagy, nemde? :)

Amúgy már nagyon homályosak az ismereteim a genetikával kapcsolatban. De gondolom úgy csinálják, hogy a petesejt magját kicseréli annak az embernek az egyik sejtmagjával. És akkor így megegyezik a géntérképük.

A klónozás lehetséges, igen, de ez, ha létezik, hogy emberek fizetnek egy rakás pénzt, hogy később átültessék belé a klónok szerveit, akkor arról Te nem tudsz. Nagy botrány lenne ebből az egész világon, ha kiderülne. Törvényi akadályba ütközne az ilyen. Szabadságtól való jog megfosztása, meg gyilkosság. Hiába máshogy jött a világra, született természetesen, vagy klónozták, az attól még ember. De tudni nem tudhatjuk, hogy titokban mivel kísérleteznek. Nagyon sok mindent eltakarnak a szemünk elől.

2013. máj. 6. 15:48
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi a türelmed:D

Valóban nem vagyok még egy tapasztalt aggastyán, de ez olyan meglepő volt és idegesített, hogy mi is ez, meg most miért kell műtéteket végezmiük...Egyébként nem menekülhettek volna el? Majd megnézem A sziget-et is, hátha mégtöbbet megérthetek!:)

2013. máj. 7. 06:48
 5/6 anonim ***** válasza:

'Egyébként nem menekülhettek volna el?'

Erről is írtam. :) Nem értelmezted figyelmesen a kommentemet. :) Nem az lett volna a reakciójuk, mint a filmben, hanem próbáltak volna minden áron életben maradni. Szerintem olvass a témában, van több érdekes scifi történet is ezzel kapcsolatban. :)

Ha jól emlékszem a Sziget inkább akciódús, nem annyira drámás.

Talán még egy ilyen filmet láttam régen, amikor kijött. Azt hiszem a Hatodik napon volt az. De ezek ilyen könnyed filmek csak. :)

Azon gondolkodom, hogy nem jut-e eszembe valami elgondolkodtató film a témával kapcsolatban, amit láthattam. Majd írok, ha esetleg beugrik egy ilyen nehezebb darab is. :)

2013. máj. 7. 16:19
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszaidat!:)
2013. máj. 7. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!