Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mi a neve annak a mikrofonnak,...

Mi a neve annak a mikrofonnak, és mi célt szolgál, amit felülről lógatnak be egy film forgatásakor?

Figyelt kérdés
Mi a funkciója, ha a kamerákban van beépített mikrofon?

2013. máj. 1. 11:05
 1/7 anonim ***** válasza:

A kamera mikrofonja semmit nem ér.

Az a szőrös cucc (puskamikrofon) a fő hangfelvevő. A szőrök pedig szűrik a zajokat, amire a kamera mikrofonja képtelen.

2013. máj. 1. 21:37
 2/7 A kérdező kommentje:
És ennek a puska mikrofonnak mi az angol neve?
2013. máj. 2. 16:40
 3/7 anonim ***** válasza:
Shotgun microphone
2013. máj. 2. 18:32
 4/7 A kérdező kommentje:
thx :)
2013. máj. 2. 19:32
 5/7 A kérdező kommentje:

Én találtam egy vidit, ahol boom mikrofonnak nevezik. Lehet, hogy nem egyre gondoltunk.

A puskacsöves (shot gun) mikrofon nem az, amit ráraksz a gép papucsába, és jobb hangot ad?

Az állványos, belógatott mikrofon (boom) szerintem az amerie én gondoltam.

2013. máj. 2. 21:44
 6/7 anonim ***** válasza:

Most rákerestem a boom microphone-ra, és valóban ez a helyes megnevezése angol nyelvterületen.

Mi mindig puskamikrofonnak hívtuk, ezt a fajtát [link] ezért volt számomra teljesen magától értetődő hogy akkor angolul erre használják a shotgun microphone kifejezést, amit csak futólag hallottam, de soha nem jártam utána hogy nem ugyanaz.

2013. máj. 2. 23:14
 7/7 ChrisM ***** válasza:
71%
Jól gondolod, boom a neve.
2013. máj. 4. 03:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!