Gyilkos elmék "szakértők" bajban vagyok? (! )
Nincs most időm megnézni az összes évad összes részét(nem mondom meg, h miért:D), de a legjobbakat látni szeretném!
Melyek a legjobb részek, amiket mindenképp látnom kell? Van olyan rész, amikor a csapat valamelyik(vagy több) tagjával történik valami(pl.: elrabolják, szerettével csinálnak valamit)? És ezek melyik évad melyik részei?
SÜRGŐS, segítsetek!
Én azokat a részeket szeretem a legjobban, amiket Matthew Gray Gubler (Reid) rendezett, mert azok mindig olyan ijesztőek *_____*
- 5. évad 16. rész: Rég elveszettnek hitt dolgok
- 6. évad 18. rész: A vég
- 7. évad 19. rész: A védelmező
- 8. évad 10. rész
- 8. évad 20. rész (ez most szerdán lesz a legújabb rész)
Amúgy elég bonyolult dolgot kérsz, mert egy csomó rész egymásra épül, nem tudod őket megnézni a másik nélkül.
De amiket igazából te keresel (zárójelbe tettem azokat, amiben utalások vannak):
- 1. évad 22. rész & 2. évad 1. rész: Kirakós játék 1-2.
Összetartozó részek, jó, izgis, komplikált, az egész csapat csávában van :)
- 2. évad 12. rész: A hóhért akasztják
Amikor Morgan hazautazik és egy kisfiú megölésével vádolják meg, ekkor derül fény a múltjára...
- 2. évad 13. rész: Nincs kiút
Egy szadista gyilkost próbálnak faggatni, aki emberi bordacsontokból készít szélcsengőket szíve hölgyének.
- 2. évad 14. rész: Isteni küldetés
Két gyilkos járja a várost, akik telefonon értesítik a rendőrséget, hogy a bűnösök elnyerik büntetésüket.
- 2. évad 15. rész: Jelenések
(Az előző folytatása) Reidet elrabolják, a BAU pedig próbálja megtalálni.
- 2. évad 23. rész: Nincs kiút, 2 rész: Frank fejlődése
2x13. rész folytatása, Frank visszatért, és megölte Gideon szerelmét, akinek meggyilkolásával a profilozót vádolják.
- 3. évad 9. rész: Penelope
Penelopet (az előző, 3x08 rész végén) az épp aktuális randipartnere lelőtt, a profilozók őt keresik.
- 3. évad 20. rész: Egyszerű kivitelezés
Egy pasi lő fejbe véletlenszerűen embereket az utcán, utána nyomoznak.
- 4. évad 1. rész: Pusztítás
(Az előző 3x20 folytatása) Hotchner és kollegája terrortámadás áldozata lesz, és további merényleteket kell megakadályoznia.
- 4. évad 3. rész: Minimális veszteség
Reid és Prentiss egy szektánál nyomoznak, ám csapdába esnek, őket és a többi ártatlan embert próbálják élve kimenekíteni.
- 4. évad 6. rész: Ösztönös tudás
Valaki gyerekeket rabol el és gyilkol meg, a BAU ezt az ügyet próbálja felgöngyölíteni. Reidet eközben furcsa álmok gyötrik.
- 4. évad 7. rész: Emlékek
Reidet nem hagyja nyugodni az álom... ami talán nem is álom...
- 4. évad 18. rész: A Kaszás
10 évvel korábban gyilkos ismét felbukkant, akit a csapatnak meg kell állítania.
(- 4. évad 25-26. rész: Pokoljárás & Visszatérés a Pokolból:
A sztori nem lényeg, csak az utolsó rész végén Hotchot a Kaszás lelövi.
- 5. évad 1. rész: Az arctalan gyilkos
A sztori nem lényeg, Hotch lábadozik.)
- 5. évad 9. rész Az út vége
A Kaszás ügy végjátéka...
- 5. évad 23. rész: A sötétség óráján
Egy gyilkos tartja rettegésben a várost, akit a Sötétség Hercegének hívnak... a szálak pedig az egyik helyi nyomozóhoz vezetnek.
- 6. évad 1. rész: A leghosszabb éjszaka
A Sötétség Hercege tovább folytatja ámokfutását (Morgan központú rész).
----- Innentől kezdve nehéz elkülöníteni, mert a 6. évadban folyamatosan bukkannak fel Prentiss múltjának részletei -----
- 6. évad 17. rész: Valhalla
- 6. évad 18. rész: A vég
- 7. évad 1. rész: Csapatmunka
Prentisses részek...
(- 7. évad 5. rész: A gyermekkor idején
- 7. évad 6. rész: Epilógus
Rossi ex-felesége keresi fel - mindkét rész végén.)
- 7. évad 20. rész: A szervezet
Morgan rég elveszett unokahúgát próbálja felkutatni (előzmény a 6x23 részben).
- 7. évad 23-24. Fogd a pénzt...és fuss!
Három bankrabló próbál meglépni egy balul elsült akció után, ám JJ és a családja is veszélybe kerül.
(- 8. évad 10. rész
A sztori nem lényeg - habár szerintem baromi jó volt! - Reidnek úgy tűnik barátnője van, akivel nincs minden rendben.)
- 8. évad 12. rész
Reid barátnőjének - Maeve-nek - nyoma veszett...
- 8. évad 16. rész
A csapat egy másológyilkossal kerül szembe... (ennek a sztorinak lesz valószínűleg vége a szezonfináléban)
- 8. évad 18
Ismét Morgan szülővárosában akadtak gondok, a múltja nem hagyja nyugodni...
A 8. évadból most ennyire emlékeztem, de az még annyira friss, nem sok maradt meg, csak ezek :)
Amúgy meg a szezonfinálékat érdemes megnézni, mert azokat mindig izgisre szokták csinál, mert vagy lezárnak valamit, vagy függőben hagynak egy témát, és ezért a következő évadnyitás is megnézendő.
Meg itt van még néhány jó rész, amiket szeretek:
- 1. évad 15. rész: Fenyegetés a múltból
- 4. évad 8. rész: Mestermű
- 7. évad 22. rész: Profilozás kezdőknek
Indavideón sok rész fent van. Különbözőképpen kell keresni (angol vagy magyar cím, illetve a S01E01 vagy 1x01 vagy 1. évad 1. rész).
De ahol külön gyűjtve van, az a "Nézz sorozatokat .info" (linkbe nem tudom írni, mert a Gyakorikérdések nem hagyja), illetve a "Filmek a neten" nevű blogon nézz körül. Meg van még néhány ilyen oldal, de én ezeken szoktam böngészni :)
Indavideón sincs? :O
Ha nincs, akkor nincs más választásod, minthogy letöltöd :/ :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!