Mi a követelménye nálatok a tökéletes filmnek? Tudtok írni egy példát?
én akkor mondom hogy egy film tökéletes ha
1:jó a története
2:van vagy lesz fojtatása
3:jó a látványvilága
Pl: így neveld a sárkányod
nálam ez egy remek filmnek a követelményei nálatok vajon mi? :)
Egyszeri, és megismételhetetlen.
Jó téma, remek színészi alakítások.
Minden hatásvadászó, és giccses elemek mellőzése.
Az egyes vagyok.
A példa: Ponyvaregény.
Néhány kiválóü film akkor - amelyek bemutatják, hogy nem lehet egy séma alapján ítélni a filmeket:
Mechanikus narancs:
kiváló színészek, remekbeszabott rendezés, a könyv jó adaptálása, egyedi hangulat
A diktátor:
kellemes humor, egy téma érdekes és jó megközelítése, Chaplin kiváló színész és rendező ezúttal is.
A dolog:
remek atmoszféra, ötletes cselekmény, elképesztő feszültség, remek körítés
Gyűrű ura
fantasztikus látvány, remek adaptálás, jó színészek, epikus mű, jó történet - nem véletlenül, ugye -, remek technikai kivitelezés minden téren
A kárhozat útja
Jó színészek, élményszámba menő fényképezés, jól felépített történet, kellő drámaiság, némi vérfrissítés a műfajon belül
A vándorló palota
csodálatos kivitelezés, remek történet, jó karkaterek, ötletesség, ötletesség és ötletesség
Attól függ.
Pl. van, hogy más számít egy látványfilmnél, vígjáték, akciófilm, rajzfilm.
Írok a rajz/animációs filmről.
Régebbi rajzolt rajzfilmeknél:
- A rajz stílusa
- Történet
- A hátterek
- Változatosság
A foLYtatás szerintem nem feltétlen jó, mert vannak olyan filmek amiknek a folytatásuk nem méltó az első részhez.
Az animációs filmeknél nem tudom hasonlóan felsorolni. Az már inkább a modellek kidolgozásán, részletességén múlik.
Jelenleg leginkább két nagyobb cég (Pixar és Dreamworks) készít animációs filmeket, és ők értenek a dolgukhoz.
Amúgy az Így neveld a sárkányodat nekem is nagy kedvencem.
Én imádom a Dreamworks-t, azért mert:
- jó a grafika, modellezés, szereplők kidolgozása
- a történet egyedi, plédául még nem láttam olyan filmet mint a kungfupanda
- elgondolkoztató, nem csak általános tanulságok vannak benne
Gondoljunk csak például a Kung Fu Pandára, az Öt legegendára, az Így neveld a sárkányodatra, vagy mindenki nagy kedvenceire a Madagaszkárra és a Shrekre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!