Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mi volt a címe ennek a két...

Mi volt a címe ennek a két háborós drámának?

Figyelt kérdés

A napokban elcsíptem két háborús filmet, de már mindkettő elég későn volt, ezért egyiket sem néztem végig.

Mind a kettő szinte biztos, hogy vagy a hetvenes, nyolcvanas években készült.

Az egyik második vh-s volt. a Szaharában játszódott. Fogságba estek, de sikerült megszökniük, és a német gépekkel az volt a feladat, hogy az előrenyomuló németek előtt elérjenek a szövetségesekhez, és jelentsék a taktikájukat. Útközben üzemanyag is kellet ezért csellel bementek egy német táborba. Az egyiküket fogolynak állították be. Már annyira nincs meg, hogy mi történt, de ott volt egy magas rangú tiszt talán pont a Rommel, de kedélyesen elvitáztak azt hiszem a bélyegekről. Volt még egy olasz nő, akit még a németek ejtettek foglyul, de ők is magukkal vitték. Még egy jelenet van meg. Mikor mennek a sivatag közepén a teherautókkal, hogy formában tartsák magukat kocognak a gép mellet, és edzenek a platókon.

A másik nem világháborús volt. Angol katonáknak ki kellet szabadítaniuk egy magas rangú afrikai vezetőt/tisztet. A fontos az volt,hogy csendben csinálják. Ezért mérgezett hegyű számszeríjjal szedték le az őrtoronyból az őröket, akikbe útközben belebotlottak azt vagy lekéselték, eltörték a nyakát, vagy hangtompítós pisztollyal szedték le. A szolgálaton kívüli katonák aludtak a barakkjukban. Felvették a gázmaszkot, és arzénnal nyomták tele a szállást, és mindenki megfulladt. Elindultak a "csomaggal" a reptérre. Már leszállta a gép, és fordult rá a kifutóra, mikor az a parancs jött, hogy menjenek vissza. Otthagyták őket, nyakukon a hadsereggel.

Sajnos csak eddig néztem. Aki megtudja mondani mik voltak ezek, annak hálásan köszönöm.

2013. ápr. 12. 20:30
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!