Mi a véleményetek a mai filmiparról?
A régi idők humora például nekem jobban tetszett. Szombaton a moziban láttam a Horrorra akadva 5. előzetesét (miért kell ez, már azt sem értem) és csak néztem, hogy "Istenem, ez szánalmas. Ez a mai humor?" De a világ változik, másra van igény.
Amit sajnálok, az a magyar piac igénytelensége. Például a Gyilkos Joe-t, amit mindenütt az egekig dicsértek, William Friedkin rendezte és mesterműnek tartják, kizárólag Budapesten és Győrben játszották a mozikban. Ellenben a semmiről nem szóló Személyiségtolvaj, 40 és annyi meg az ilyen szemetek mindenütt mennek...
Nem a filmiparral van a baj, hanem azzal, hogy ide 1 jó filmre 10 sz*r jut és inkább azokat veszik meg valamiért.
A filmipar és a filmművészet nem ugyanaz, nem szerencsés keverni.
Mielőtt valaki felhördülne, például Oliver Stone, Quentin Tarantino, Guy Ritchie filmjeit is a filmművészetbe sorolom.
Valóban a mozik technikai fejlődésével a kép és hanghatás került előtérbe, ez a tartalom rovására történt, szerintem megsokasodtak az értéktelen, csak a vizuális hatást felvonultató filmek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!