Nem értek néhány dolgot a Harry Potter filmekben (? )
1. Voldemort 7 horcruxot akart létrehozni mint kiderült a 6.részben(A félvér hercegben). Sikerült is neki, de Harry Potter-be véletlenül tett horcruxot, tehát tudatosan csak 6 horcruxot csinált. Hol marad a betervezett hetedik??
2.A baziliszkusz mérgével ugye horcruxot lehet ölni... több horcruxot is baziliszkusz-foggal pusztítottak el. Harry a film 2.részében(Titkok kamrájában) is baziliszkusz-foggal pusztítja el Tom Denem naplóját, a horcruxot. NADE!!! ezt megelőzően Harry a saját karjából húzta ki a baziliszkusz fogat, és ha Harry is egy horcrux és a bailiszkusz méreggel meg lehet ölni a horcruxot, akkor mértnem halt meg ott Harry?
3. Rémszem Mordon pontosan hogy halt meg??..
Már régen olvastam/láttam, de amennyire emlékszem:
1) Azért nem tudott 7-et csinálni, mert előtte meghalt.
2) Sztem a tárgyaknál és élőlényeknél is máshogy működik. Vagy ha úgy vesszük a tárgyakat elpuszították, a kígyót is megölték, Harry nem halt meg a baziliszkus fogtól csak beleállt.
3) Mikor Harrynek álcázta magát mindenki és a halálfalók üldözték őket, akkor halt meg.
1.A 7, mint mágikus szám tetszett Voldemortnak. De ! A testén kívül csak 6 horcrux van, a hetedik ugyanis benne van, a saját, megcsonkított lelke. Így ő eredetileg is így tervezte. Igaz, hogy "halálakor" még hátra volt egy, de mikor megölte Frank-et, akkor csinált Naginiből. Így meglett. Ez így 7.( saját lélek, napló, diadém, pohár, gyűrű, Nagini, medál. )
Harry pedig egy plusz horcrux, amit teljesen véletlenül csinált, a lelke már annyira sérülékeny lett, hogy magától szakadt le belőle egy darab.
2.Harryt végül Fawkes könnye meggyógyította, így a benne "élő" lélekdarab is regenerálódott. Hiszen a gazdatest, Harry, nem pusztult el, mint a diadém, napló, stb, csak megsérült. Ez pedig kevés az elpusztításához.
3. Rémszem Mordont az egyik halálfaló öli meg, miközben Harryt hozzák el a Privet Drive-ról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!