Hogyan zajlik egy filmes casting (válogatás)?
Elég részletesen szeretném tudni. Már kerestem a neten, de én nem jártam sikerrel.
Szóval hogy működik ez az egész? Van egy adott színész (híres, amerikai), és felkérik, vagy jelentkezik? Neki szólnak vagy az ügynökének?
Mennyivel korábban kapják meg a forgatókönyvet? És a castingra rá mennyi idővel kezdődik a forgatás?
Minden érdekelne, jöhet sokkal több infó.
Köszönöm szépen! :)
Ha elég nagy névről van szó (Johnny Depp, Cate Blanchett, stb), akkor nem kell szereplőválogatásra menniük, hanem felkérik őket. Elküldik nekik a forgatókönyvet és ha tetszik nekik, elvállalják. Nagy valószínűséggel persze az egész az ügynökeiken keresztül zajlik, kivéve persze ha az adott film jövőbeli rendezője/producere/írója a barátjuk és akkor személyesen is megkaphatják a szkriptet.
Az idő kérdése teljesen kiszámíthatatlan. Mert ugye ha egy elfoglalt sztárról van szó, akkor helyet kell csinálnia a programjában, hogy elvállalhassa és akkor hozzá igazodnak. Pl. a Terminátor forgatása hónapokig állt, ameddig Arnold Schwarzenegger egy másik mozin dolgozott, de megvárták, mert ő kellett nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!