Becstelen Brigantik, mit gondoltok róla?
Én úgy voltam vele, hogy el se olvastam a rövid ismertetőt mielőtt elmentem erre, gondoltam egy újabb komolytalan 2 órás D-kategóriás műsort nyomnak majd csak a megszokott tarantinós figurában. De aztán a film közben mikor kezdett megint az "elborult agyú nekrofil csávó" előjönni a rendezői énjéből valahogy egyre jobban nem tetszett az egész zagyvalék, az már másodlagos, hogy a Ponyvaregényben megszokott történeti csavarok is jócskán kimaradtak belőle, max 2-3 párhuzamot lehet felfedezni a sekélyes sztoriban. A szokott marhaságról már nem is teszek említést, hogy előbányássza a csont nem odaillő jelenetekhez a 2-3 filmmel ezelőtt elsütött zenei betéteket, meg jönnek a szokott elcsépelt képregény-kópiák a filmre rámontírozott beírásokkal, nyilazott magyarázatokkal, mint valami debil Post-It köteg a hűtőajtón (ez szinte már pofátlanul fantáziátlan), de a legjobb h szinte teljesen szürreális ábrázolást kap a II. világháború vége a teljes német vezérkar halomragyilkolászásával. De nyilván nem vár el senki egy ilyen kaliberű embertől történelmileg hiteles művet, mert aki kimaradt az iskolából attól nem várható el, de ez már képtelenség kategória, lehetett volna a cím akár "Piroska és a hét debil favágó" is azzal se lett volna nagyobb a káosz.
Mindez így egyben kb olyan kaliberű maszlaggá áll össze a végén h egy hasonlóan sötét fazon mint maga tarantinó még akár élvezni is tudná ezt, de aki az eddig megszokott vonalat várja el tőle (ami eddig is kb a béka s*gge alatt volt) még az is kiábrándul belőle.
Ezzel a nekifutással kb mutogathattak volna a balkáni háborúról készült frontfilmeket is, az legalább a realitás erejével lenne megdöbbentő tömegmészárlás de ezt még ilyen szemszögből se lehet komolyan venni.
A téma háttérvonala meg olyan izzadságszagú kezdeményezés, mintha tarantínóék nyelvzsibbadásig akarnának benyalni a zsidóknak, (persze csak a maga módján, kb mint ahogy egy trágyás bakancsú tehenész akarná a szépet tenni az angol uralkodócsaládnak, de csak közröhej tárgyává válna a végén), ez is egy nemkívánt gusztustalan adalék a filmben, hogy az eddig teljes patyolattiszta pártatlanságba most beletolakszik egy nem éppen időszerű népcsoportbeni állásfoglalás.
Ha valaki a fentieken kívül mégis talált benne értékes cselekményt az megoszthatja velünk. köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!