Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Hatfield&McCoy: Honnan tudhatn...

Hatfield&McCoy: Honnan tudhatnák meg minél többet a Hatfield és a McCoy csládról?

Figyelt kérdés

Nem rég láttam a filmet,és komolyabban érdekelne mi történt valójában.Már elolvastam minden hitelesnek tűnő oldalt,de mivel nagyrészt angol cikkeket találtam nem értettem meg tökéletesen.És ahány oldal,annyi féle adat.Nem hatalmas eltérések voltak,de a kissebb évszámváltozás,néveltérés is idegesített.

Ha valaki tudna mondani nekem egy oldalt(lehetőleg magyart) vagy egy könyvcímet,könyvtárat(vagyok ilyen maradi és elvetemült) ahol hiteles forrásokból utánaolvashatok a viszálynak és megtudhatok minél többet(ha nem mindent) erről a két családről.Érdekel mi történt a viszály kirobbanása előtt,alatt és után is.(Külön érdekelnek a családtagok élete a pontos évszámok is.)Egyszóval:minden!

Nagyom megköszönném a segítséget!

#viszály #McCoy #Hatfield&McCoy #A Hatfield-McCoy viszály
2013. febr. 17. 18:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Heló!

Ez egy amerikai történet. A sorozat előtt itthon és Európában is elég kevesen ismerték. Nem hiszem, hogy a sorozat is sokat változtatott volna rajta.

Ezek alapján - és hogy nem találni szitne semmit - magyar könyvet bztosan nem fogsz találni a témában, max olyan bejegyzést, ami említi őket, esetleg néhány oldalon kitér rájuk. Ahogy nyilván Amerikában se túl gyakoriak mondjuk a magyar mondák...

Angolul viszont könyvek is vannak, de azok többségét se tartják annyira jónak. Így maradnak a történelemkönyvek - mármitn am agyarok ,ahol talán említik őket -, de mivel a történelmet csak akkor tudhatod biztosan, ha ott voltál és mindent láttál, ezért biztosan nem lesz a történettel kapcsolatban két teljesen megyeegyező írás se.

De pár angol knöyv, hátha: The Hatfields and the McCoys

by Otis K. Rice

The Feuding Hatfields & Mccoys

by Coleman C. Hatfield, F. Keith Davis

The Devil's Son: Cap Hatfield and the End of the Hatfield and McCoy Feud

Kingdom Of The Hollow, The Story Of The Hatfields And Mccoys

by Phillip Hardy

Eredményes keresglést!

UI.: Eredeti nyelven nézted? Azzal az igazi ,a magyar szinkron képtelen átadni az eredeti hang élményét.

2013. febr. 18. 09:40
 2/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is végeztem egy kis nyomozást, mert nagyon megfogott a sorozat, sajnos szint csak angol nyelvű cikkek vannak és az nekem sem megy annyira de van amit érteni lehet.

A történet nagyjából hitelesnek tűnik a wiki szerint, illetve érdemes megnézni az HISTORY CHANNAL oldalát ott is sokminden van a szereplőkről.

A faceboock oldalán a sorozatnak pedig sok hozzászólás van, ahol azok is szót kapnak akik valamelyik család lemenői közé tartoznak.

[link]

Én pl itt olvastam, hogy Jim nem verte meg igazából Nancyt.

Nekem az az érdekes, hogy mennyire voltak ezek a családok elvadulva? Tényleg ilyen volt egy átlag család élete abban az időben, vagy ők különösen vad életet éltek?

2013. febr. 18. 16:07
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

1.válaszoló: Nem az eredeti nyelven néztem,de ha ennyire jónak mondod akkor megpróbálom megszerezni angolul is!

Köszi a könyvcímeket.Sajnos én is pont ettől tartottam amit írtál(hogy nem lesz meg sehol).

Szerinted/szerintetek a sorozat végén amikor mondja,hogy ki,mikor,hogyan halt meg,meg ott vannak az évszámok,az hiteles?

2.:Köszi neked is.Akkor majd ott is körülnézek.

2013. febr. 19. 21:11
 4/11 anonim ***** válasza:

Heló!

Sokaknál nem is tudják, mikro halt meg, a fontosabb személyeknél valószínűleg pontos a dátum.

2013. febr. 19. 21:13
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszi!(Akkor pl Devil Anse Hatfield,Cap Hatfield,... valószínűleg az ott írt évben születtek és haltak meg.)

Ui.:Akkor azt hiszem a helyi könyvtárakban nem is reménykedem! :D

2013. febr. 19. 21:18
 6/11 anonim ***** válasza:

Az évszámokat az angol wikiben is ki tudod bogarászni.

[link]

[link]

Ahogy én elnéztem eléggé ugyan azok az évszámok mindenhol.

De pl Tolbert McCoy születése kérdés, arra több évszámot is láttam már.

2013. febr. 20. 06:58
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Várom mások véleményét,hozzászólását is!

2013. febr. 20. 21:34
 8/11 anonim ***** válasza:
Apropó, bocs, hogy ide, de szóba került a szinkron és megkérdezném.. Ki Cap Hatfield magyar hangja. Szőrnyen idegesítő, egyáltalán nem illik szerintem a szerephez.
2013. febr. 22. 12:05
 9/11 A kérdező kommentje:

Az utolsó kérdés engem is érdekelne!

(Nem tudom ki szinkronizálja)

2013. febr. 22. 14:02
 10/11 anonim ***** válasza:
Csak tipp a stáblista és a meghallgatott hangok alapján: Előd Álmos
2013. febr. 24. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!