Szerintetek melyek azok a TOP 10 filmek amiket mindenképp látni kell illetve, hogy miért érdemes őket legalább egyszer az életben megnézni? Többféle szempont is érdekel.
Volt egyszer egy vadnyugat
(C'era una Volta il West, 1968) [link]
Az utolsó tangó Párizsban
(Ultimo tango a Parigi, 1972) [link]
Ötödik pecsét
(1976) [link]
Ponyvaregény
(Pulp Fiction, 1994) [link]
Kutyaszorítóban
(Reservoir Dogs, 1993) [link]
Született gyilkosok
(Natural Born Killers, 1994) [link]
Országúton
(La Strada, 1954) [link]
A bárányok hallgatnak
(The Silence of the Lambs, 1991) [link]
Eldorádó
(1988) [link]
Jöjj és lásd!
(Igyi i szmotri!, 1985) [link]
~SZERELMÜNK LAPJAI:hát, lehet kicsit nyálasnak mondják egyesek, nekem akkor is nagyon tetszik! Igen, sírtam is rajta, imádom (pedig csakegyszer láttam) kevés film van rám olyan hatással, hogy sírok, de ez közé tartozik. A befejezés is nagyon szép jelenet a filmben! <3
~Az éhezők viadala: Előbb láttam filmben, mint olvastam volna könyvbn, Így hatalmas élmény volt a számomra! Ráadásul egyik kedvenc színészm is játszik benne, úgyhogy alapból megnéztem. Miután már elolvastam és megnéztem szinkronizálva, be kell valljam, nem volt akkora élmény, sőt csalódtam! Ettől függetlenül imádom :)
~Amelie: Na ez egy vidám film :D kicsi koromban volt benne egy pár olyan rész, amit nem értettem, de mikor nemrégiben újra megnéztem... Megértettem a történetet! Kedvenc filmeim közé sorolm. ;)
~Híd Therabithia földjére: ismét olyan film, aminek a végén nem egyszer sírtam el magam! Ebben is szerepel a kedvenc színészem, ettől függetlenül is szeretem a filmet, nagyon tetszik, hogy a gyerekek fantáziáját hogy lopták bele... :)
~A segítség: ZSENIÁLIS! Ezt a filmet látnia kell mindenkienk! :) van benne humor és kegyetlenség is. Bemutatja a néger nők régi életét, ahol semmibe vették őket... Nem akarok sok mindent kikotyogni belőle :D
~HAIR: IMÁDOM!!! Hippi élet, szomorú véggel! Ez is a top10be tartozik, ezen is sírtam! Ez musical, tehát van benne nem egy dal, amikért szinén oda vagyok! Azt hiszem ideje lenne letölteni őket :D
~Les Mirables: remélem jól írtam le, ez a nyomorultak című (szintén musical) legújabb variációja. Franciaországban játszódik és egy olyan férfiról szól, aki lopott egy kenyeret és ezért megbüntetik kiközösítik... Menekülnie kell egy új élet reményében ah, fantasztikys! ;)
~Sherlock Holmes 1-2.: /remélem jól írtam le/ itt az UK ÚJ SH-RA gondolok, nálam ez is nagy sikert aratott ;)
~Színes fátyol: kedvencek között ott van, nem tudok rĺa mit írni, minthogy: szerelemről, halálról és fájdalomról szól ;D
Mondhatnék még 2 filmet,de minek? Jelenleg egy méltó se jut eszembe, fölöslegesen meg nem akarok beírni valamit, amit később megbánnék :)
Fűre tépni szabad
V, mint Vérbosszú
Ördögűző
Omen
Kukorica gyermekei
Ragyogás
Borat
Requiem egy álomért
Ali G indahouse
Ne légy barom
Keresztapa összes rész.(Alapmű)
Sebhelyes arcú (Alapmű)
Omen összes része(Alapmű)Az első részt újraforgatták de a régit ajánlom!
Őrült Stone(Alapmű)
Angyalok háborúja(Alapmű)
Evil Dead összes része(Alapmű)
Az Őslakó(Alapmű)
Kelly Hősei(Alapmű)
A Halál Ötven Órája(Alapmű)
Piszkos 12 (Alapmű)
Nagymenők(Alapmű)
Dutyi Dili(alapmű)
Vaklárma(Alapmű)
Riddick(alapmű)
Supernatural összes évad most tart nyolcadik évad.14 résznél
The walking Dead eddig harmadik évad.09 résznél(már be rendelték a negyedik évadot is)
Ezeket tényleg érdemes megnézni a Rendezők és színészek szempontjából is,de ez csak egy töredéke az Alapműveknek.A mostanában készült filmek java része sz@r hogy a sok trägya vígjátékot ne is említsem arra sem érdemesek hogy a címüket elolvassa az ember!
Ezek lemaradtak a lényegből!
A taxisöfőr(Alapmű)
Aki legyőzte Al Caponét(Alapmű)
A Karib-tenger kalózai 2-3 - Zseniális színészi alakítások sora, eredeti történet és brutál látványvilág.
Death Note (anime sorozat) - Mindenidők legzseniálisabb filmtörténeti alkotása ez a 37 rész.
A vándorló palota (anime) - Párját ritkítóan hangulatos zseniális alkotás.
Irány Eldorádó (rajzfilm) - Zseniális.
Különben dühbe jövünk - Ezt nem kell bemutatni :)
Az utolsó oroszlánok - Lélegzetelállító történet egy anyaoroszlánról. Egyszerűen eszméletlen!
Dilisek vacsorája - A legjobb vígjáték, ami létezik!
A sötét lovag - Látványos, izgalmas, akciódús és őrületes történetvezetésű!
A tégla - Baromi jó film!
Trója - Achilleus forever!
Elsősorban a téma mind inkább szórakoztató, mint sem mélyen elgondolkodtató(kivétel: Death Note, Az utolsó oroszlánok) alkotásaiból írtam TOP 10-et.
1.Holt költők társasága - tanulságos, megható, emberi (vagy épp embertelen) , szívet facsaró történet. Robin Williams tökéletes választás volt erre a szerepre.
2. Muzsika hangjai- nincs benne szex, vagy órákon át tartó csókcsata, mégis érezhető a romantika végig a filmen. Persze mélyebb mondanivalója is van (nácik, családi összetartás, hazaszeretet). Rengetegszer láttam :)
3. Viharsziget- az egyik legizgalmasabb és egyben legszomorúbb film, ami valaha láttam. Teljesen a hatása alá kerülök mindig.
4. Forrest Gump- Tom Hanks remekül alakítja a butácska,naiv, de csupa szív fiút.Nagyon szerethető film.
5. Szerelmünk lapjai- romantikus filmek közül ez viszi a pálmát, nagyon szép
6.Hideghegy - a háború okozta veszteségeket nagyon hűen ábrázolja, szinte odaszögez a képernyő elé. Szomorú, fájdalmas, de nagyon meg tud érinteni.
7. Oscar- A film, amin végig csak vigyorogni tudok. Stallone zseniális benne :)
8. 200 éves ember- a robot ragaszkodás ahhoz, hogy embernek titulálják, mert képes úgy szeretni (sőt néha jobban), mint egy ember. Robin Williams itt sem okoz csalódást, nem egyszer lett könnyes a szemem a nézése közben.
9. Kill Bill 1-2 imádom Tarantino stílusát. A harcos/verekedős jelenetek mindent visznek.
10. 23-as szám. Tetszett, hogy Jim Carrey műfajt váltott ennek a filmnek az erejéig, ráadásul én végigizgultam, és a vége nagyon ütött. Szeretem :)
Heló!
Mechanikus narancs - Kubrick fantasztikus művei közül talán a legjobb. Székhezszögező adaptáció!
2001: űrodüsszei (1968) - alap sci-fi és alap film.
Nagymenők (1990) - fenomenális mozi ami a gengszterek életét mutatja be. Scorsese számos remekművének egyike.
Alien (1979) - sci-fi horror alapmű, talán a legfontosabb darab.
Ace in the Hole (1951) - remekül prezentálja a média összes oldalát és hogy mire képes az ember, milyen is valójában.
Elfújt a szél - Ha valai megkérdezné tőlem, hogy "Mi az a film?" akkor ezt mutatnám meg neki. Grandiózus, csodálatos, magávalragadó alkotás.
Metropolis (1927) - Fritz Lang elkéepsztő alkotása, amely legalább annyira elgondolkdotató, mint amennyire monumentális.
A hét szamuráj (1954) - Kurosawa örökbecsű klasszikusa, kihagyhatatlan.
STALKER (1979) - Így kell sci-fi-nek és drámának keverednie. Mindez pedig a zónában történik...
Száll a kakukk fészkére - Formannak szerepelnie kel al lsitán és mivel mással, ha nem az egyik legangyobb művével?
Kiemeltem tizet, de még vagy több tucatot, akár 100-at is mondhatnék azok közül, amiket láttam, hogy msuzáj megnézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!