Miért irodalmi személyek neveiről kapták a nevüket a Lost szereplői?
Nekem is az egyik kedvencem, és olvasok róla mindent amit lehet :D
Amúgy ezek a nevek szerintem halvány utalások a személyiségre. Rousseau a természeti törvényekről írt, arról hogy a társadalom az embert megrontja, pedig eredendően jó; DAnielle pedig egyedül él a dzsungelben, és gyűlöli a sziget "társadalmát" mert azok elrabolták a lányát. Faraday fizikus volt, Daniel F. a sorozatban pedig matematikus. Locke filozófus, aki szintén a természeti törvényekben hisz, de nála ezeket Isten alkotta, a sorozatbeli Locke-ban pedig épp az a fontos hogy sokat gondolkozik és a "hit" embere, eleinte egyedül ő hisz abban hogy itt valamiféle Isteni beavatkozás történt amiért ők ottragadtak. Hume az emlékezetet, álmokat vizsgálta, valamint nem hitt a szabad akaratban, Desmond pedig ennek megfelelően nem saját akaratából nyomkodja a gombot, hanem nincs választása, valamint elég fontosak az álmai és az emlékei, hiszen a végén ezzel hoz össze mindenkit.
Most ennyi jut eszembe, de ha valaki még tud ilyen nevet, azokon is el lehet gondolkozni :D amúgy utána lehet olvasni még ezeknek a filozófusoknak, biztos több is van emögött de nekem ezek maradtak meg az egyetemi filozófia óráimból :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!