Star Wars! Dooku gróf miért indít háborút a szakadárok élén a Köztársaság ellen, azzal az indokkal, hogy a Köztársaság élén tudomása szerint egy sith nagyúr van? Hisz Dooku is sith nagyúr.
Szerintem erre kábé George Lucas sem tudja a választ.
Bár a könyvből talán kiderül.
Azt sem értem, hogy a szakadárok (Dooku kivételével, aki vámpírnak öltözik), miért egytől egyig rasszista karikatúrák vagy annál is bizarrabb idegen lények.
Ahhoz, hogy ezt megérthesd a dolgok mögé kell nézned. A sithek legnagyobb fegyvere az ármány csalás. Dooku azzal, hogy nyíltan megmondta, hogy Darth Sidius áll a köztársaság élén úgy viszályt szított a jedik közé akik nem bíznak semmilyen Sith-ben, ezért használta ki a gyengeségüket és elhomályosult látásukat.
nem azért cseréli le Dookut mert elárulta őt, hanem emrt öreg s már gyengébb, oylan tanítvány kellett mint Anakin fiatal és erős kit mélyen átjár az erő( hisz Ő a kiválasztott )
Így van, mindeközben Dooku Obi Wan-t akarta átállítani a sötét oldalra, de benézte.
Azzal próbálta megnyerni az ügyének, hogy elhatárolódott Sidioustól, mintha ő közös ellenségük lenne és így nyer egy tanítványt, akit beküldhet ellene a darálóba.
A filmben a Sithek mindent önös érdekekből tettek, a Sith mester és tanítvány ellenségek is egyben, ha az érdekük úgy hozza.
a mellet,hogy dooku öreg volt,nem tisztelte a kettő szabályát és az volt az álma,hogy létrehoz egy sith hadsereget,felébresztve a régi sith birodalmat.
szóval mindenképp félre lett volna állítva,ha másért nem akkor eretnekségért.
és persze végig tudta,hogy palpatine és sidious egy személy ez nem kérdés.
az meg,hogy megölik egymást a sith tanítványok,mondhatni elvárás a mester részéről,csak dooku még át is lett b@szarintva előtte.
a köztársaság megtámadásának indítéka meg annyi,hogy lefoglalja a jedi-ket és a galaxist a háború és sidious tudjon ügyeskedni,a megmentő pózában ragyogni,ennyi nem más.
2-es!
Még asszem a Wikipédián olvastam, hogy Dooukunak szándékosan adták ezt a nevet, mert Christopher Lee számtalanszor játszott vámírt (Drakula). Gondolom, akkor ezért is öltöztették fel így, ami nekem mondjuk fel sem tűnt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!