A végtelen történetben, ugy van, hogy aki olvassa, olyan embernek lesz szüksége fantáziaországnak?
Nos, ez így egy érdekes kérdés, mert te, ahogy most vagy, egy 18 éves lány, nem olvashatod azt a Végtelen történetet. Bár erre nyilván magadtól is rájöttél, ez egy kitalált történet. Az alkotók épp arra akarták felhívni a figyelmet, hogy az emberek csak élnek bele a szürke hétköznapokba, max. tévé (manapság Internet), de nem mesélnek egymásnak, mint rég, nem használják a képzeletüket. Így Fantázia birodalma haldoklik.
A film egyébként egy regény alapján készült.
Michael Ende írta, és ugyanez a címe :)
Tehát A Végtelen történet. Sok kiadása van nálunk is, mert népszerű az emberek körében (szerencsére) szerezz be egyet, s olvasd el. Ott sokkal jobban átjön ez az érzés, amiről végül is szól ez az egész, amit mondani akar nekünk a történet.
És ki tudja, talán még "bele" is kerülsz a történetbe... :)
Köszönöm és megfogadom a tanácsod és elolvasom mindenképpp!
de én ugy gondoltam, a könyv mindenkinél az éppen olvasót választja hősként?:D vagyis választaná.
Találtam egy ilyen idézetet (nem ebből a könyvből):
"A mese lényegében a saját kalandja annak, aki átéli: aki költötte, aki elmondja, aki hallgatja."
Magyarán - jelen esetben - te az vagy, aki hallgatja (olvassa), azaz kérdésedre felelvén, igen, amikor te olvasod, akkor te kerülsz bele a történetbe. Illetve kerülnél :))
Mert ha hozzád került - akármi módon -, az azt jelenti, a könyv téged választott.
Egyébként meg még szép, hogy 400 oldal felett van, végül is ez egy Végtelen történet...
Hogy nézne ki 100 oldalon? :DD
Külön érdekesség, hogy a film csak a könyv első felét dolgozta fel, abból is jócskán kihagyva. Tehát sok újdonságot tartogat neked a könyv, ebben bízhatsz.
Kíváncsi vagyok a véleményedre, mennyire "szippant be majd" a sztori. Amikor elolvastad majd pötyögj néhány sort, légy szíves, itt is meglátom, de akár privátban is zargathatsz :))
rendben köszönöm:))
az 400 oldalon cssak azért lepődtem meg mert a kedvenc filmemből, a mechanikus narancsból, például nagyonn rövid a könyvváltozat sajnos:(:DD
és írni fogok:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!