Semelyik GYűrűk ura szereplőnek sem tűnt fel, hogy Szauron és Szarumán neve milyen hasonló, és valószínűleg az ő oldalára fog állni?
Figyelt kérdés
Se Gandalf, se Aragorn, se Elrond, senki nem furcsállta?2013. jan. 26. 21:44
1/9 anonim válasza:
Ha José Miguel Pancho-nak hívták volna akkor is Szauron mellé áll mert így találták ki:D Semmi köze a nevekhez:D
2/9 A kérdező kommentje:
Azt én tudom, de gyanús lehetett volna.
2013. jan. 26. 22:09
3/9 cathilina válasza:
Szarumán és Szauron neve is jó eséllyel jelent valamit. Most nincs itt nálam a Szilmarilok, hogy ellenőrizzem a sinda-magyar szótárban, de valószínűleg kb annyi közük van egymáshoz, mint a széknek és a szépnek.
4/9 anonim válasza:
Hiller István neve pedig Hitlerére hasonlít.
Az lehet, hogy a szerző öntudatlanul is hasonló neveket adott a két szereplőnek. (Vesd össze például a Hobbittal, ahol ugye a tizenhárom törpének vannak egymásra rímelő nevei, hogy jobban hangozzon, amikor felsorolják őket.)
De a mű saját logikáján semmi sem diktálja, hogy két hasonló nevű szereplőről bármit is sejtsenek.
5/9 anonim válasza:
Értem, mért kérdezed ezt, nekem is, mikor először láttam, olyan kiszámítható húzásnak tűnt, hogy Szarumán gonosz, mert olyan a neve. De ez nem jelenti, hogy így is kell lennie kötelezően. Ahogy az egyik válaszoló írta, lehet, hogy jelent valamit. De abban igazad van, hogy az írók néha adnak úgy neveket, hogy önkéntelenül kiderül belőle valami. Persze lehet szándékos is: lásd beszélő nevek.
6/9 anonim válasza:
Én kis koromban jó ideig azt hittem,hogy egy azon személyek,csak más alakot ölt.
7/9 anonim válasza:
Az sem lenne hülyeség. (Utolsó előtti vagyok.)
8/9 anonim válasza:
Amúgy is, Sarumánnak ez csak a középföldei neve, ahogy Olórinnak is a Gandalf.
9/9 anonim válasza:
Es amúgy a saur asszem bikat jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!