A hobbit - Váratlan utazás. Jó film?
Ha tetszett a Gyűrűk ura trilógia, akkor ez is tetszeni fog, de igazán nem sikeredett kiemelkedőre. Inkább látványfilm lett, de abban kiemelkedő.
Viszont egyenlőre nem győzött meg Jackson, hogy A hobbit-ot is 3 részben kell bemutatni, kissé nyújtottra sikeredett a film, ráadásul egy-két részt teljesen feleslegesen írtak át.
Kritikusra sikeredett a válaszom, de egyébként jó film lett, csak hát a Gyűrű-trilógia magasra tette a lécet, amit még nem ért el, de így is az egyik legjobb fantasy film.
Én az elején is egyszer meg a közepén is egyszer majdnem bealudtam a moziban. A vége érdekesebb volt, de azt sem mondnám nagyon jónak... Van akinek tetszik, van akinek nem.
(SPOILER! - a végén a sasok miért nem vitték tovább őket :D, elértek volna a hegyhez, és vége :) )
Spoiler
A könyvben teljesen másképpen volt a sasos jelenet, ott nem Gandalf szavára jöttek, hanem a véletlennek/isteni közbeavatkozásnak eredményeként. Éppen ezért nem is oda vitték őket, ahova akarták. Több ilyen logikátlan átírás volt a filmben. Remélhetőleg a folytatásokban már nem csak a látvány lesz lenyűgöző.
A film nagyon jó. érdemes megnézni.
Kedves Negyedik válaszoló!
az ok amiért a sasok nem vitték tovább a törpöket kicsit bonyolult leirni, ezért leegyszrűsítem
-mondhatni nem birják középfölde többi beszélő népét
-Úgy gondolják hogy az emberek (tündék törpök stb) háborújához semmi közük
-Nem akartak eltávolodni az otthonuktól
- és a legfontosabb: csak azért vették a sasok a törpöket és gandalfot a hátukra, mert gandalf egyszer megmentette a sasok urát, ezért az adósa volt.
bocsi, tudom hogy nem ez volt a kédés, de gondoltam leirom a tisztánlátás kedvéért. ( szívügyem a téma)
visszatérve a kérdésre, a film tényleg nagyon jó, de a könyv jobb. :)
Túró Rudolf válaszával egyet értek.
Minden szempontból jól sikerült film,talán a rendezés lehetett volna picit igényesebb,egyes jeleneteknél úgy történnek az események mint egy kb.15-20 évvel ezelőtti fantasy filmben.
A zenei aláfestés is alantosabb,az ezelőtti részek mondhatni minden egyes jeleneténél volt egy Oscar esélyes háttérzene,
itt meg csak a törpök dallamán fut végig a film ami nem rosz és nem feltétlenül baj csak hát.....:/
nembeszélve az előző részek kameramozgásairól stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!