Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Harry Potter miért csodálkozot...

Harry Potter miért csodálkozott a halál erekléyinek létezésén?

Figyelt kérdés
A 7. rész első részében egyik látamosása után mondja, hogy léteznek az erelyék. Na de a legelső rész óta meg van neki a köpeny és nem ismert rá ennyiből? Meg a bodza pálcát is kismilliószor látta.

2013. jan. 25. 15:08
 1/9 anonim ***** válasza:
Mert akkor hallott először ezekről... Bár jó kérdés hogy a felmenői közül hogy nem szúrta ki senki...
2013. jan. 25. 15:16
 2/9 anonim ***** válasza:
37%

Mert Harry egy büdös nagy gyökér! A filmek egész szórakoztatóak, de olyan szinten ostoba a főszereplő, hogy engem folyamatosan idegesített, mit miért csinál és miért nem.

Barátnőm olvasta, szerinte könyvben értelmesebb, bár még mindig Taigetosz pozitív.

2013. jan. 25. 15:19
 3/9 anonim ***** válasza:
A filmben tényleg az. A könyvben viszont nagyon jól le vannak írva a gondolatai, tetteinek okai - és ezt nem nagyon lehet filmre átvinni. Pláááne, hogy a WB nem is nagyon erőlködött...
2013. jan. 25. 15:24
 4/9 anonim ***** válasza:

Heló!

Mikor Lunáéknál felolvassák a történetet, egyből ráismer a köpenyre. Viszont még jó hogy rácsodálkozik valamire, amiről nem hallott addig, és ami feltámasztást, legyőzhetetlenséget és láthatatlanságot említ. Ki ne tenné?

2013. jan. 25. 16:15
 5/9 anonim ***** válasza:

hát, a filmről igazából nem lehet rájönni a dolgokra, mivel hogy a 7.rész mindkettő részében összesen egyetlen egyszer szerepel pl a láthatatlanná tévő köpeny, akkor, amikor betörnek a gringottsba, a könyvben meg majdhogynem azzal alszanak, nagyon sokszor használják. a film tán nem is utal arra, hogy a köpeny, ami harrynek van az egy ereklye.

Amúgy, a köpeny mivoltáról egészen addig, amíg X.Loovegood el nem meséli az ereklyék létezését csak Dumbledore tud. Ez sincs benne a filmben. Én azt ajánlom, hogy akinek vannak bárminemű kérdései a H.P.vel kapcsolatban, az olvassa el az összes könyvet, minden kérdésre választ kap, és szerintem nagyon jól fog közben szórakozni.

2013. febr. 11. 12:02
 6/9 anonim ***** válasza:

A film ezt is elnagyolta sajnos.

Ahogy többek közt minden mást is. Karaktereket bagatellizált el, vagy hagyott ki: Hóborc meg sem jelenik, Hannah Abbot teljesen nem úgy viselkedik mint a könyvekben, Ernie sem, Binns professzorról említést sem tesznek, Piton nagyon durván elnagyolt lett, Ginny úgyszintém, a halálfalókkal sem törődnek - leegyszerűsítik 4-5 emberre az összes halálfalót mint Voldemort, Malfoy, Bellatrix, Féregfark és ifjabb Kupor. De elcseszett még Bumfolt, Fred és George, Percy, Flitwickből ilyen gnómot csináltak...

Egy-két karaktert sikerült eltalálni. Sokszor nevetséges módon oldották meg a filmben a dolgokat, a 4.rész elejéről laza 100 oldalt ugrottak, Vernon bácsi is elnagyolt lett, Dudley úgyszintén.

Sajnos a WB jó szokás szerint ráutazott pár karakterre - már már hype szinten és a többiek le vanna sz*rva. Mikor egnéztem a filmeket mindig elhatározom, hogy nem qrom fel az agyam. Sosem sikerült. Egyszer megnézem mind és összírom a bakikat, hibákat és a többi.

Idegeítő hogy baromságokra pazarolják az időt - mint a 3.részben a nagyon hosszúra nyújtott Kóbor Grimbuszozás vagy a rengeteg 1 percet elhúzó "látványos"(nak szánt) effekt.

A 6.film a legtragikusabb és a 3. illetve a 7/2 a legelfogadhatóbb.

2013. febr. 11. 12:09
 7/9 anonim ***** válasza:

nekem inkább a 7/1 tetszik, az tükrözi a legjobban(persze nem tökéletesen) a könyvet.

A 7/2-ben piton emlékei jók, de pl az ostrom eléggé gagyi.

Én hiányoltam azt, hogy pl a végén, amikor hagrid viszi harryt a kezében, azt, hogy találkozzanak a kentaurokkal,és, hogy percekkel később a kentaurok megtámadják a halálfalókat.

hiányosnak érzem azt is, hogy Voldemort, már tudta, hogy harryék kivégzik a horcruxokat, mégse rakta Naginit mágikus burokba, pedig a könyv szerint ez fontos, mert Pitonnak is az mondja Dumbledore, hogy amikor észre veszi, hogy V. nem bíz több feladatot N-re, és mágikus védelemmel látja el, akkor mondja majd el harrynek, hgy ő maga is egy horcrux.

Az is nagyon zavar, hogy a könyv szerint Neville akkor vágja le a kígyó fejét, amikor Voldemort odamegy a sulihoz, és magyaráz a bent levőknek, olyanról szó sincs, hogy nagini megtámadja ronékat.

ráadásul Neville azért vágja le a fejét, mert harry megkéri, és nem találkozik senkivel, mert láthatatlanná tévő köpeny van rajta, amikor elindul, csak ugye nevillel, amikor megkéri, meg látja ginny-t amint egy lánynak segít.

És az is hülyeség, hogy harry és voldemort "egyedül" küzdenek, mert szerintem a filmben is látványosabb lett volna az, hogy a nagyteremben van a harc. a Filmben pl ki se derül, hogy piton jó fej volt.

A king crossos jelenet is eléggé gáz, mert a könyvben Dumbledore csodálja harryt, azért, hogy fel merte áldozni magát, míg nekem a filmben inkább olyan lekezelős, meg fura volt.

Szóval, én nekem a 7/2 annyira nem jön be ezek miatt, a többi részről nem is beszélek inkább...

az oké, hogy nem lehet belerakni mindent, de akkor ahelyett, hogy valami hülyeséget csinálnak a helyére, meglehetett volna igényesebben csinálni azt, amit beleraktak.(itt nem csak a 7.részre gondolok)

2013. febr. 11. 18:56
 8/9 anonim ***** válasza:

A 7/2 sem jó, csak úgy mondtam hogy a többihez képest jó...

A hatodik és a negyedik kritikán aluli, esküszöm nem is tudom melyik "qúr" fel jobban agyilag. 4.nél Kviddics Világkupa épphogy jelenik meg, a Dumstrangosok mind ilyen ruszki csávók, a Beauxbatonsba meg csak csajok járnak... Ejha WB szokásos sarkítás fail. Illetve mikor Voldemort visszatér, na még az egy iszonyat gagyi és elnagyolt rész. A könyvben teljesen jó és hangulatos rész volt, Voldemort elmeséli a történetét, visszatérnek a halálfalók (akik egyszerre rettegnek, örülnek és éreznek bűntudatot) és Voldemort is érezteti velük ezt. De a filmben? Mi volt? Egy gagyi jeleent hogy letépi róluk a maszkot meg kimondja a nevüket. Húha ez aztán a hangulat.

A hatodik meg... Mintha a High School Musical lett volna - szirupos, gagyi és ilyen tévéfilm jellegű. A merengős jelenetek kritikán aluliak. És az az ábárzolás ahogy Harry és Ginny összejönnek... Arcpálma. Nem is beszélnek a filmben sosem. A könyvben meg fokozatosan beszélnek egyre többet, mert ugyebár kezdetben még Ginny eléggé bele van esve Harrybe (később is) csak egyre normálisabban...

Az ötödik rész elmegy szódával, Umbridge karakterét még nagyjából sikerült eltalálni... Igaz a DS-re alig fordítanak gondot, szokás szerint pár karakter a fő a többieket meg lefossák magasról... És még az árulási jelenetet is elqrták. Kritikán aluliak a ház takarítási jelenetek. Mundungus asszem meg sem jelenik talán(?) ahogy Mrs.Figg se(?) de ez nem biztos.

Ellenben a színészi munkák nagyon jók. Főleg a Pitont és Umbridge-t alakító színész.

7/1-ben is van pár siralmas rész: VOldemort fentakad egy villanypóznán? Ennyire amatőrnek ne ábrázolják már...

7/2-ben is rengeteg baki van. Talán túl sok is.

2013. febr. 11. 20:11
 9/9 anonim ***** válasza:

hát igen, a filmet sose lehet hasonlítani a könyvhöz, mert a könyvben "te vagy Harry" tudod mit gondol, mit szeretne csinálni, mihez nincs épp kedve, tudod, hogy mit érez, mert nem is akár hogy van sokszor ábrázolva(pl amikor elindul az erdőbe Voldemorthoz, hogy meghaljon, és leírja, hogy érzi a szíve dobbanását stb.stb... a filmben meg megdöbben, és kész, ennyivel le van tudva.

Én, amit eltúlzottnak érzek, nagyon az az, hogy amikor Draco átmegy a szüleihez a 7/2 végén, akkor Voldemort megöleli.

Voldemort...megöleli? ne már... előbb ölné meg,mint ölelné.

de, erről amúgy naphosszat lehetne beszélgetni, mert nagyon sok a hiba.

2013. febr. 11. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!