Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mondanátok nekem jó horror...

Mondanátok nekem jó horror filmeket?

Figyelt kérdés

Az Átok trilógiához hasonló félelemskálás filmekre gondolok.

Barátnőmmel szeretném megnézni. ( 2002-nél újabb filmek )

2013. jan. 24. 20:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Az Átkot még nem láttam,de a Tükrök 1. és 2. részét nagyon tudom ajánlani.Eléggé para fim,nagyon jó története van.A 2. része a legdurvább!3 napig nem néztem tükörbe :D Amúgy a legjobb barátnőmmel néztem.

14/L

2013. jan. 24. 20:31
 2/12 anonim ***** válasza:

hát, én csak régebbit tudok, de... azért szerintem nagyon jó filmek. amúgy, ha szabad kérdeznek, miért csak új filmek érdekelnek?

Az átok (1999) (én barátnőmmel végig rettegtem)

Álmosvölgy legendája (ez inkább szerintem morbid)

Kör (erről csak hallottam, hogy jó)

2013. jan. 24. 20:31
 3/12 anonim ***** válasza:

előző vagyok

és majd elfeledtem a Paranormal Activityt, bár azt gondolom láttad.. de ha nem, szerintem jó, én már első rész után sem mertem elaludni :)

2013. jan. 24. 20:34
 4/12 anonim ***** válasza:

Ma már a harmadik átokkal kapcsolatos kérdés :D

Akkor ide is bökök egy választ.Az átok eredetijei sokkal jobbak,azokat ajánlom.Sorrendben:

Ju-on:the curse 1-2(2000),egy-egy órás filmek,ezek a "legeredetibbek" és rögtön dvd-n dobták ugyan piacra,de ezek a legfélelmetesebbek ennek ellenére.

Ju-on:the grudge 1-2(2003)(itthon "A harag" néven jelent meg)ezek pedig a "véglegesített" verziók,ennek inkább csak a második része jó.Ezek után jöttek az amerikai remake-ek,amiket átok trilógia néven ismersz.

Ju-on:shiroi roujo(fehér szellem)

Ju-on:kuroi shoujo(fekete szellem).Ezek csak afféle folytatások,2009-ben készültek,de szintúgy érdemes megnézni őket.

[link]

1999-es átok pedig nincsen,hacsak nem az eredetikre gondoltál,vagy arra a két darab 3 perces filmre,amiből készült a teljes film(fentebbi linken az is itt van).Azok 2-3 percesek,de ennek ellenére ha este nézed,azért rád tudja hozni a frászt.

A körnek is inkább az eredetijét ajánlom:Ringu 1-2.Ez is kör néven jelent meg,de Ringura keress rá,több találatot ad.Az amerikai szerintem elég gyenge utánzat volt,lévén hogy "a látványt turbózta fel",ami elég gyengére sikeredett,de a filmben egyébként sem a látvány a lényeg,mintsem inkább a légkör.Persze kinek-mi :)

2013. jan. 25. 14:24
 5/12 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Még egy Ju-rei:a hátborzongató szellem(2004) című filmet is ajánlanék.Ez is egy remake féléje a Ju-on-nak,de van egy-két eltérés és ez valóban jól sikerült.

2013. jan. 25. 19:49
 6/12 anonim ***** válasza:

Az előző válaszoló elég jó ázsiai horrorokat írt, többnyire az Átok kölönböző verzióit.

De ennél van sokkal de sokkal jobb. Én a legjobban a Rontás c. filmet ajánlom. Az elejétől a végéig kegyetlenül izgalmas, én nagyon élveztem. Ja, és félelmetesebb is. Ez is japán film. Több mint 10 éve vagyok horror rajongó, már nagyon régen nem éreztem, hogy ekkora hatással lett volna rám egy film. Ja és nincs benne túl gondolkodtató történet, tehát barátnővel ideális :D

Van még jó ázsiai, a Noroi remek film. Amolyan szellemes, nyomozgatós téma. Áldokumentumfilm jellegű, tehát a legtöbb részét kézikamerával vették fel. Nem olyan fos mint a paranormal activity, igényes :)

Ha nem muszály ázsiai, akkor akár a Barlangot is megnézhetitek, de előre szólok: azon beszartok ;)

2013. jan. 26. 23:19
 7/12 Seatkid válasza:

Démoni szél

Groteszk

Ház az erdő mélyén

Barlang 1-2

Varázsgomba

Texas Chainsaw Massacre 2013

247 Degrees Fahrenheit

Hullajelöltek városa

Sötét óra

Köpök a sírodra

2013. jan. 27. 13:33
 8/12 anonim ***** válasza:

Időpont tegnap 23:19-

Igen,most csak az átok eredetijeit írtam főképp,mert írta a kérdező,hogy ahhoz hasonlót,de van még egy raklap ázsiai horror :) és igazad van a Rontás tényleg az egyik legjobb japán darab,meglepő,hogy itthon más is ismeri :)

A noroi is jó.Ha az tetszett,akkor ajánlanék még(részben neked is) néhány hasonlót(kézikamerás):

Pyega:the haunted house prject

Occult(okaruto,a Noroi rendezőjétől)

Chichibu Demon(a Noroi rendezőjétől)

POV:A cursed film

Haunted Changi

Paranormal activity 2:Tokyo night

Van még egy "kisebb" listám ilyesmi filmekből.Ha gondolod elküldöm.

2013. jan. 27. 14:03
 9/12 anonim ***** válasza:
Bár azért azzal vitatkoznék,hogy a Ju-on filmeknél jobb volt a rontás...legyen döntetlen ;)
2013. jan. 27. 14:04
 10/12 anonim ***** válasza:

Köszi, az első és az utolsó kivételével láttam mindet, remek filmek :D

Az Epitaph-et nem láttad véletlenül? Itthon sírfelirat néven fut, de szinte alig ismerik az emberek. Szerintem ebben a filmben van a legjobban megcsinálva a hosszúhajú szellemnő karakter :D

2013. jan. 27. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!