Tudtok olyan animét amely a depresszióról szól? Vagy nagyon szomorú?
Depresszívet tudok
Neon Genesis Evangelion
Mirai Nikki /ez a 2 a főszereplői miatt , de lényegében 14évesek ilyen helyzetben NE játszanak már hőst , pont ezért csipázom őket/
Szomorú :
Angel Beats!
Elfen Lied
Code Geass /legvége , respect Lelouch , amúgy az egyik legfordulatosabb és legjobb anime , nagyon ajánlom mind2 évadát/
Tengen Toppa Gurren Lagann
Mahou Shoujo Madoka Magica / amit a végén Kyoubei mondott az szerintem sokaknál kiverte a bisztosítékot/
Ano Hana
Kanon
Clannad
Shiki /inkább kissé megrázó/
5 Centimeters Per Second
Air
Cossette no Shouzou
Hachimitsu to Clover II
Hitsuji no Uta
Voices of a Distant Star
Kimi ga Nozomu Eien
Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan - Tsuiokuhen
Grave of the Fireflies
Az első leírta kb, Evangeliont én utoljára nézném, egy kicsit "fel kell nőni" a sorozathoz meg az ending filmhez. De annál depresszívebbet nem igazán találsz, tekintve ,hogy maga az író is a depresszió kigyógyultával írta meg. Talán ami kicsit fájhat a vége felé egyre csökken a minőség, mivel a sorozat meglepő módon először nem aratott akkora sikert kevés pénz volt a befejezéséhez. Az utolsó 2 rész "hiányát" (azért írom így mert szerintem ettől függetlenül fantasztikus volt) a film nagyban pótolja, de előre szólok nem fogod érteni amit látsz, vagy nem fog tetszeni, ahogy rengetegen vannak ezzel így.
A többi valamivel könnyebben emészthető, bár nem feltétlenül rosszabbak (meg ugye ízlések és pofonok), a listából kb az Elfen Liedet szokták kezdők belépő szintű animéjének titulálni (entry lvl shit), az Angel Beats meg a Clannad engem csak felidegelt ,de nagyon sokaknak tetszik szóval azokat tudom ajánlani. Mag még ami a kistáról kimaradt az a welcome to the NHK
amúgy meg tessék ezt böngészni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!