A harcosok klubja című film kapcsán megoszlanak a vélemények. Marla Singert is csak képzeli, vagy ő tényleg létezik?
Gondolom láttad ezt a kritikát és ezért kérdezed:
http://www.youtube.com/watch?v=1D64DYV4ho0
Szerintem is létezik Marla, de azért gondolkodóba ejt ez a meglátás is.
én olvastam könyvben is, meg láttam sokszor, szinkronosan és szinkron nélkül is. és az a véleményem, hogy amit elmondanak a videóban végül is belelehet magyarázni, de szerintem sokkal kidolgozottabb lett volna marla karaktere a könyvben is és a filmben is, ha az érzelmi énje lett volna. szerintem csak arról van szó, hogy a "narrátor" ugye találkozott Marla Singerrel (egyébként könyvben Maria a neve.. :)) aki szerelmes lett belé. Tyler is szerelmes Marlaba a könyv szerint, de a "narrátor" énje ki nem állhatja Marlát. Ezért mikor elalszik és átvált Tylerbe. (a könyvben ez részletesen le van írva. Tyler már régóta nem jár haza, Narrátor útnak indul megkeresni, megszáll egy szállodában, ahol elalszik. Álmában megjelenik Tyler és felvilágosítja mi az ábra.) Szóval mikor azthiszi alszik közben Tyler uralkodik a teste felett. ezért nem találkoznak már a történet vége felé. Két személyiség, csak a testük közös.
Szóval Marla szerintem létezik a valóságban is, nem csak képzeli. Remélem érthető, bár kicsit zavarosan írtam le. De ajánlom olvasd el a könyvet, mert zseniális és van benne pár olyan jelenet, amit a filmből kihagytak, vagy kevésbé foglalkoztak vele.
Az IMdb -n a narrátor (Edward Norton) és Marla Singer karaktereknek sincs önálló lapja a stáblistában, ami nem tudom utal-e arra, hogy ő is csak a skizo elme kitalációja lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!