Olyan filmeket keresek, amelyekben valaki nagyon jó valamiben. Mondanátok párat?
Olyasmire gondolok, mint a Ip Man filmekben a Donnie Yen által megtestesített Ip Man (pl.: az 1-ben amikor 10 fekete öves, vagy a 'baltás' tömeg ellen küzd; a 2-ben a halpiacos jelenetsor).
Vagy mint az Egy csodálatos elmében Russel Crow karakterének zsenialitása (pl.: amikor órákat áll egy helyben és megfejti a kódot).
Ilyen még az A leggyorsabb Indián-ban az Anthony Hopkins alakította főszereplő, (pl.: amikor megdönti a rekordot, ami azóta is áll).
Az A későn kezdő is hasonló Denis Quaid-el, bár ott kevésbé érződik.
Szóval azokra a 'libabőröztető' eseményekre gondolok. Biztos tudnék még párat magamtól, de most csak ennyi jut eszembe.
És nem kell feltétlenül igaz történetnek lennie (mindegyik fent felsorolt az volt).
Bagger Vance legendája: Matt Damon;
Az orvlövész: Mark Walhberg;
Ha már említettem Donnie Yen-t, akkor Az ököl legendája, endfight-ja is elfér;
A Sárkány: Bruce Lee élete is tartalmaz ilyen elemeket.;
Warrior - A végső menet-ben különösen Tom Hardy elsöprő küzdelmei;
a klasszikus Esőember-ben Dustin Hoffman képességei;
akár az Eli könyve hacjelenetei;
Még a Férfibecsület végén Cuba Gooding Jr. 10 lépését is ide sorolnám.;
a V, mint vérbosszúban a V halála előtti küzdelem;
sőt, az '53-as Houdini szabadulójeleneteihez hasonló dolgot is értékelnék.
A lényeg elsősorban a helyzet drámaisága, az epikus hatás, tehát Chuck Norris pörgőrúgásai nem annyira érdekelnek. :D
Remélem érthető voltam. :)
Amadeus
Good Will Hunting
Ragyogj! (Shine)
Más, mint a többiek
Az aranykezű sebész
A bal lábam
A halhatatlan kedves
Frida
Túlélni Picassót
The Doors
Jean D'Arc
Capote
A közösségi háló
K-Pax
Teljes napfogyatkozás
Ray
Ali
Malcom X
Kapj el, ha tudsz
Köszönöm a válaszokat!
Ezeknek körülbelül csak a harmadát láttam, úgyhogy lesz mit néznem.
(Az Ali-ról jut eszembe, ilyen az Acélököl (Tyson), valamint hasonló még az A nyughatatlan (Walk the line) is.
És majdnem elfelejtettem az Az ócenjáró zongorista legendáját (1900)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!