Alien rajongók! Nem értem az összefüggéseket:S (? )
Nos, nem értek én valamit. A nyolcadik utas: A Halál-ban azt mondják, hogy akkor láttak először ilyen lényt(alien-t). Ez a része jóval később játszódik, mint az Alien vs Predator. Abba is látnak Alien-t és azt olvassák le az írásokról, hogy több ezer éve ismerik a predátorok az alien-eket. Viszont a Prometheus-ban fejlődik ki az első alien, nem? Vagy én nem értek itt valamit, vagy a filmekkel van a baj. Egy alien rajongó helyre rakna engem? Nagyon összekavarodtam:(
Válaszaitokat előre is köszönöm!:)
Nem vagyok nagy rajongó és a predatorral hibridizált univerzumot sem ismerem, de most néztem meg a Prometheust :)
Az ottani hajó kétezer éve volt a bolygón (vagyis Kr. u 100-tól kb) és tele volt a fekete trutyival ami az éppen kézre eső élőlényekből csinál gyilkológép alieneket, és a truytit meg ki tudja hány millió éve fejlesztették ki a space jockey-k.
Erre nem is gondoltam! Köszönöm.:) Nekem nagyon tetszett a Prometheus, annyi kérdés van még bennem:D
Pl: az Alien1-ben hogy kerül oda az a kör alakú hajú ami van a Prometheus-ban is?
Miért haragudtak meg ránk a Spacke Jockey-k? Kik elöl menekülhettek? Miért teremtettek minket?
Tudom, hogy erre nem tudtok válaszolni, de remélem a második részből minden kiderül:)
Az AVP-t és az AVP 2-t nem igazán kéne figyelembe venni, de a kormány eltussolt a dolgokat. A Prometheus-ban elpusztult a hajó, illetve Shaw egészen új irányba indult el. (A Földről erről nem tudnak.)
Mindemellett viszont a Prometheus végén nem az első Alien vagy ős-Alien születik meg. Annak ellenére sem, ha az AVP-t nem vesszük figyelembe. Ugyanis a Teremtők hajóján van egy mumifikálódott vagy ábrázolt Alien királynő. Ők már ismerték ezt a létformát. A fekete trutyi csak kapcsolatban állhat velük vagy a DNS-ükkel, és ezért jöhetetett létre egy hasonló lény. (Ami tulajdonképpen egy hiba, miközben az Alien a tökéletes gyilkológép.)
Kicsit rosszul írtam az elejét.
*Az AVP-t és az AVP 2-t nem igazán kéne figyelembe venni, de a kormány eltussolta a dolgokat. A Prometheus-ban elpusztult a hajó, illetve Shaw egészen új irányba indult el. (A Földön erről nem tudnak.)
Amúgy a Prometheus-szal alapból sem az Alien keletkezését akarták bemutatni. Ez amolyan mínusz első vagy mínusz második rész az Alien-hez. Nem értem, hogy miért kellett még ez a trutyi is az egész franchise-hoz, de a következő filmtől talán kapunk magyarázatokat.
Az emberiség az Alien film idejében tud az Idegenekről, más kérdés hogy csak a kormányok és a cégek, a közember nem. Ott van a Borgia Industries saját Alien fészekkel (2030) amit a Weyland Industries felvásárol. Az US Army 1954-be talál néhány elszenesedett arctámadót, 2020 körül pedig egy riporternő életrajzot ír Gideonról. Ebben többek között szó van Idegenekről, ezt a könyvet a közember is olvashatja. 2058-ban az ENBT hajója megtalál egy Giff hajót ahol szintén Idegenek voltak. Az ENBT (aminek fontos eleme a W-Y) tud a Giffekről és Idegenekről. Van még jó pár történet ami a film előtt játszódik de hosszú lenne leírni.
Idegenek már 1.6 milliárd évvel ezelőtt is voltak, a Földön! Valamikor 3.2 millió évvel ezelőtt jöttek létre a Pilóták biofegyvereként (nem egyenlő a Mérnökkel ami nem is hasonlít a Pilótákra).
- Alien1-ben hogy kerül oda az a kör alakú hajú ami van a Prometheus-ban is?
Az LV-426 hajója a Xenomorp Primeről jött. Aliens: Idegenek a Földön.
AvP filmeket miért nem kell figyelembe venni? Azok tökéletesen passzolnak az AvP világába nem úgy mint a Prometheus. Ridley kijelentette hogy nincsenek a Prometheus világában Ragadozók, így ugrik az AvP és Predator vonal az AvP univerzumból. Ez azt jelenti hogy egy rakás könyv és képregény ment a semmibe. Viszont a készülő új képregényekben már Ridley is jelen volt és ő tud hogy a Prometheus képregényhez kapcsolódó avp és Predator képregények passzolnak. Na akkor most először érvényteleníti a Ragadozókat most meg már visszahozza?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!