Híd Teratithia földjére című filmhez hasonlót tudtok ajánlani?
Inkább a mondanivalója fogott meg!
Láttam hogy régebben kérdezték már, de ott a Narniát ajánlották, ami inkább fantáziavilágban hasonlít.
Szóval valaki valamit? :)
Elég rég láttam a Híd Terabithia földjére-t, amennyire emlékszem a legfőbb témája a gyerekkori szerelem.
Ezt a témát ennyire kommersz filmek(és itt most a jó értelemben vett kommerszre gondolj, arra, hogy széles közönség számára "fogyasztható" a mű) nem nagyon dolgozzák föl, legalábbis nekem az alábbi kettő jutott csak eszembe:
Holdfény királyság
Engedj be!
A Holdfény királyság egy nagyon furcsa, kicsit meseszerű történet egy szerelmes cserkészfiúról, aki megszökik a cserkésztáborból a "barátnőjével", az Engedj be! pedig egy az előbbinél sokkal inkább művészfilmnek tekinthető alkotás egy vámpírgyerek és egy átlagos gyerek kapcsolatáról szól.
Linkek:
Köszi szépen, hogy írtál feltétlenül meg fogom nézni! :)
Igazából nem a gyerekkori szerelem van előtérben az én értelmezésemben, hanem hogy milyen mocskos világban is élünk, és a gyerekek a képzelet világába menekülnek, hogy kizárják ezeket a rosszakat. Esetleg ilyen film nem jut eszedbe? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!