Tudnátok hasonló filmet/sorozatot ajánlani mint az Elit Alakulat?
Más világháborús-témájú minisorozatot is készített az HBO:
1. The Pacific (A hős alakulat, 2010) - második világháború, távol kelet és az óceáni térség feldolgozás (Pearl Harbour és a Fülöp-szigetek, Japán)
De ott van még:
2. Generation Kill (Gyilkos megszállás, 2008) - sivatagi téma (közel-kelet), jelenben játszódó
3. Over There (Irak, 2005) - szintén sivatagi, jelenben
Én a 3-1-2 sorrendben láttam őket, így az Irak egy szinten van az Elit alakulattal élményben. Úgy rémlik hogy mindhárom főleg USA-nézőpontból történik, az Over There viszont nem annyira pozitívan állítja be az amcsikat, emiatt kaszálták is.
A Pacific kicsit más lendületű, vannak benne olyan részek amikor alig történik valami és unalmasnak is tartják, majd egy kicsit megint belendülnek a történetek.
A Generation Kill is elég korrekt szerintem. Angolul szoktam sorozatot nézni, ez még régen magyarul volt meg. A szinkron alapján én biztos nem nézném meg még egyszer. 1-1 főszereplő hangja Csőre Gábor és Bozsó Péter, élményben nekem sokat levesz hogy a közös párbeszédnél Cartman és Stan hangját hallom (persze kevesebb torzítással).
Köszönöm az ötleteket!
Nagyrészt szinkron okokból én is angolul nézek filmeket, de például az Elit Alakulatban David Schwimmerre nem tudtam nem Ross-ként tekinteni a Jóbarátokból.
A Hős Alakulat alaptémája így leírva nagyon tetszik, azt fogom elsőként megnézni, de a többi is nagyon jó. Még egyszer Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!