Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Tolkennek mi volt a véleménye...

Tolkennek mi volt a véleménye Magyarországról?

Figyelt kérdés

2012. dec. 23. 13:38
 1/9 anonim ***** válasza:
Hát.. nem hiszem hogy sokat foglalkozott velünk. Max. az első világháborúban kerültek magyarok elé. De nem hiszem hogy ezt bárki is tudná...
2013. jún. 5. 17:49
 2/9 A kérdező kommentje:
ja köszi .:)
2013. jún. 10. 19:43
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom a választ de mi az hogy "nem sokat foglalkozott velünk"? Egy professzor volt, főként Európával foglalkozott (gondolom szerette is), Európa történelmével mítoszaival, és azért korábban nem egy észtevétlen ország volt Magyarország és ki is lógtunk a többi ország közül. Szóval biztos volt véleménye, de hogy mi azt nem tudom.

Viszont Beorn-nak a Hobbit egy korai változatában Medwed volt a neve...

2013. jún. 10. 22:02
 4/9 anonim ***** válasza:
Halgassátok meg apámat, azt mondja h tolkien ugye a tünde nyelv egyik fajtáját az óangol alapján csinálta. Na és az eg ysummér nyelv(asszem) ezért sok szó értelmes lehet(nevek). Szauron:Szaur=asszem Bika. Medwed:Hát rohattul hasonlít a medvére. És ugye Beorn egy medve-fickó volt.
2013. aug. 25. 09:04
 5/9 A kérdező kommentje:
Szauron=Szem úr tudom az én apám is kutatja ezeket :P:)
2013. aug. 27. 20:57
 6/9 anonim ***** válasza:
Akkor 2 megoldás létezik :)
2013. aug. 28. 09:27
 7/9 anonim ***** válasza:

Szauron másik neve Gorthaur volt.

A Thaur (aminek a kiejtése majdnem Szaur) azt jelenti gyűlöletes, útálatos aljas.

az on a névben egy maradványa a brannon (úr) szónak. (ezt úgy kell érteni h vminek az ura) Például Orome t Tauronnak is nevezték, ez azt jeneti: az edők ura.

Gondolom, amikor a Thaurt és az on t összerakták, valamilyen sindarin nyelvi mutáció lépett fel, és ezért írjuk és mondjuk Sauronnak.

2013. aug. 28. 18:15
 8/9 anonim ***** válasza:
*erdők
2013. aug. 28. 18:16
 9/9 A kérdező kommentje:
mondasz valamit
2013. aug. 29. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!