Mit gondoltok erről A Hobbit folytatásról és elméletről?
Elsősorban attól kérdezem, aki látta vagy fanatikus vagy tudja miről van szó.
Szóval a fekete mágus lesz Szauron, és Szauron szeme lesz a sárkány szeme. És a sárkány amikor elfoglalta a törpök helyét, akkor valójában menekült, Szauron elől, mert Szauron is elfoglalta a sárkány helyét, ahol a halott harcosok is vannak.
na, kb. ennyi, csak kíváncsi lennék, hogy a fantáziám nagy, vagy van benne igazság is:) (a könyvet nem olvastam)
Spoiler veszély!
Ha filmről van szó, akkor azzal száz százalékig elégedett vagyok, messze felülmúlta a várakozásaimat.
Mivel három részre bontották az amúgy is rövid könyvet, szinte oldalról oldalra megfilmesíthetik, nem kell kihagyni egy részt sem.
Egy zavaró dolog volt, hogy a rendező igazándiból nem tudta eldönteni, hogy gyerek-fantasyt készít vagy felnőtt-fantasyt.
A Gyűrűk ura felnőtt közönségnek szól.
A hobbit gyerek-fantasy, mert főként gyerekeknek íródott, más a hangvétele és nincsenek benne véres jelenetek.
Peter Jackson megpróbálta egyszerre kiszolgálni mind a gyerek, mind a felnőtt közönséget, ami lehetetlen, mert mint tudjuk, egy fenékkel csak egy lovat lehet megülni.
Egyik percben gyerekes, éneklős, Shrek-es poénok a trolloknál, aztán erősen korhatáros véres csata, majd találós kérdések Gollammal, aztán véres menekülés.
Könyvű, szórakoztató film lett. Nekem tetszett. A kritikusok szerintem elfelejtik, hogy ez alapból gyerekkönyv adaptációja.
Kedves kérdező!
Olvasd el a Hobbitot, nagyon rövid könyv, egy délután kiolvasod.
Van olyan film, ami köszönőviszonyban sincs a könyvvel és bármi megtörténhet, sőt még annak az ellenkezője is, szóval ott tényleg lehetne Szauron akár a sárkány szeme is, de Peter Jackson azon kevés rendezők közé tartozik, akik maximálisan igyekeznek a könyvhöz hűek maradni.
A hobbit annyira jó lett, hogy számomra elképzelhetetlen, hogy a következőkben radikális változtatások lennének: pl. kihagynának egész fejezeteket, átírnák a cselekményt, szereplők jellemét megváltoztatnák.
Mondom, a fentiekre volt példa máshol is (Gyűrűk Uránál a helyhiány miatt kihagytak sok mindent), de a hobbit tökéletesen vászonra vihető hat (vagy kilenc?) óra alatt.
Még így is néha kicsit vontatott, mert alapból kevés a cselekmény, rövid a könyv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!