Milyen programmal lehet feliratozni . Avi fájlt?
Hát azért a feliratozás többől áll,mint egy szimpla jegyzettömb... :)
Esetleg subtitle workshoppal kezdj neki,de sajnos én sem vagyok akkora profi ebben,hogy hogyan kell egy teljesen új időzítést készíteni :(
Viszont keress esetleg egy más nyelvű(akár angol) feliratot a filmhez,abban már bennevan az időzítés(ha van),és az jelentősen megkönnyíti a dolgodat,mert akkor már csak le kell fordítani(azt is megcsinálhatod subtitle workshoppal)
Rengeteg feliratozó program van, én a Subtitle Workshop-ot (2.52 RC verzió, magyar) ismerem.
Fölrakod a progit.
Menüben Videó - Megnyitás parancs után kitallózod a videót, amihez a feliratot készíted.
Ha van bármilyen nyelvű időzített feliratod, akkor Fájl - Felirat betöltése parancs után kitallózod a feliratot, majd Szerkesztés - Fordításnál bepipálod a Fordító módot, és a jobb oldalt lent írhatod az egyes sorok fordítását.
Ha nincs semmilyen felirat, akkor (az szívás :D de) Fájl - Új felirat parancs, és alulra írhatod a szöveget, időzíteni pedig pl. a videó alatti kék alapon sárga gombok közül a 10.-kel (felirattábla elejének beállítása, vagyis mikor jelenik meg) és 11.-kel (felirattábla vége, mikor tűnjön el) tudod.
Különben meg olvasgass itt: [link]
Utolsó válaszolónak:Azért fain vagy,én kétszer kitettem a számítástechnika témakörbe,hogy hogy kell feliratot készíteni,és 0 válasz,Te meg itt leírod nekem :)
Még annyit elárulnál,légyszíves,hogy ,amikor rámegyek,hogy új felirat,akkor csak egy táblát csinál-miért?Hogy kell többet?
Előre is köszi a segítséged,és elnézést az OFFért,kérdező!
OFF, de hátha a kérdezőnek is hasznos, ezért nem privátban írom:
6-os (20.16) válaszolónak:
Bocs, rosszkor jártam rossz helyen ;) De legalább te most jókor voltál jó helyen :)
Hát, hogy miért csak egyet csinál? Gondolom mert nem tudja, hogy egy 2 perces videóhoz, 10 felirattáblás feliratot, vagy egy 2 órás videóhoz 1500 felirattáblás feliratot akarsz készíteni :)
Felirattáblát az Insert billentyűvel (vagy menüből: Szerkesztés - Felirattábla beszúrása parancs) tudsz beszúrni: ez az épp kijelölt felirattábla mögé szúrja be az új táblát.
Ha a kijelölt felirattábla elé akarsz beszúrni másik felirattáblát, akkor a Shift és az Insert billentyűket kell egyszerre megnyomni (vagy menüből: Szerkesztés - Beszúrás elé).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!