Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Milyen programmal lehet...

Milyen programmal lehet feliratozni . Avi fájlt?

Figyelt kérdés
2012. dec. 4. 15:30
 1/9 A kérdező kommentje:
És egész pontosan hogyan?
2012. dec. 4. 15:31
 2/9 anonim ***** válasza:
A feliratot és a filmet egy mappába rakod és ugyanazt a nevet kell nekik adni.(pl. film.avi és film.srt)Így automatikusan elindítja a feliratot a filmmel együtt.
2012. dec. 4. 15:41
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem egészen erre gondoltam, hanem arra, hogy ha egy film csak angolul van meg és szeretném a magyar feliratát elkészíteni, akkor azt hogyan lehet megcsinálni.
2012. dec. 4. 15:48
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ha megnyitsz egy srt feliratot jegyzettömbbel akkor már látod is mit kell csinálni.Ugyanígy nyitsz egy jegyzettömböt és írod amit kell,a végén pedig elmented srt fájlként.Viszont az időzítés az nem 1-2 perces meló.
2012. dec. 4. 16:08
 5/9 anonim ***** válasza:

Hát azért a feliratozás többől áll,mint egy szimpla jegyzettömb... :)

Esetleg subtitle workshoppal kezdj neki,de sajnos én sem vagyok akkora profi ebben,hogy hogyan kell egy teljesen új időzítést készíteni :(

Viszont keress esetleg egy más nyelvű(akár angol) feliratot a filmhez,abban már bennevan az időzítés(ha van),és az jelentősen megkönnyíti a dolgodat,mert akkor már csak le kell fordítani(azt is megcsinálhatod subtitle workshoppal)

2012. dec. 4. 17:13
 6/9 anonim ***** válasza:

Rengeteg feliratozó program van, én a Subtitle Workshop-ot (2.52 RC verzió, magyar) ismerem.

Fölrakod a progit.

Menüben Videó - Megnyitás parancs után kitallózod a videót, amihez a feliratot készíted.

Ha van bármilyen nyelvű időzített feliratod, akkor Fájl - Felirat betöltése parancs után kitallózod a feliratot, majd Szerkesztés - Fordításnál bepipálod a Fordító módot, és a jobb oldalt lent írhatod az egyes sorok fordítását.

Ha nincs semmilyen felirat, akkor (az szívás :D de) Fájl - Új felirat parancs, és alulra írhatod a szöveget, időzíteni pedig pl. a videó alatti kék alapon sárga gombok közül a 10.-kel (felirattábla elejének beállítása, vagyis mikor jelenik meg) és 11.-kel (felirattábla vége, mikor tűnjön el) tudod.

Különben meg olvasgass itt: [link]

2012. dec. 4. 18:44
 7/9 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszolónak:Azért fain vagy,én kétszer kitettem a számítástechnika témakörbe,hogy hogy kell feliratot készíteni,és 0 válasz,Te meg itt leírod nekem :)

Még annyit elárulnál,légyszíves,hogy ,amikor rámegyek,hogy új felirat,akkor csak egy táblát csinál-miért?Hogy kell többet?

Előre is köszi a segítséged,és elnézést az OFFért,kérdező!

2012. dec. 4. 20:16
 8/9 anonim ***** válasza:

OFF, de hátha a kérdezőnek is hasznos, ezért nem privátban írom:

6-os (20.16) válaszolónak:

Bocs, rosszkor jártam rossz helyen ;) De legalább te most jókor voltál jó helyen :)

Hát, hogy miért csak egyet csinál? Gondolom mert nem tudja, hogy egy 2 perces videóhoz, 10 felirattáblás feliratot, vagy egy 2 órás videóhoz 1500 felirattáblás feliratot akarsz készíteni :)

Felirattáblát az Insert billentyűvel (vagy menüből: Szerkesztés - Felirattábla beszúrása parancs) tudsz beszúrni: ez az épp kijelölt felirattábla mögé szúrja be az új táblát.

Ha a kijelölt felirattábla elé akarsz beszúrni másik felirattáblát, akkor a Shift és az Insert billentyűket kell egyszerre megnyomni (vagy menüből: Szerkesztés - Beszúrás elé).

2012. dec. 4. 20:34
 9/9 anonim ***** válasza:
Nagyon köszönöm a segítséged! :)
2012. dec. 4. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!