Ázsiai horror rajongók! Jó THAI horrorfilmeket mondanátok nekem?
Mielőtt valaki belekezd...
Használtam a keresőt: [link]
De egyrészt nem bízom a lista hitelességében(a The eye nevű kínai horrort is besorolta oda),másrészt jobb szeretem,ha az emberek saját tapasztalat alapján mondanak filmeket.Mellesleg nagyon sok japán darabot ismerek,de most thai filmekre is kíváncsi lennék(horror kategóriában).
Előre is köszönöm!
Köszi a második válaszod is :)
Igazából érdekelne,nézek én mindenfélét,ami ázsiai,csak félek,hogy olyat mondasz,amit már láttam :)
De sebaj,szívesen fogadok minden ajánlást!
"de szerintem a koreai horror-thriller filmeknél a leggyengébb film is jobb,mint a legtöbb amerikai vagy európai."
Ezzel egyetértek,bár annyival kiegészíteném,hogy ázsiai,nem csak a koreai :)
Amúgy amiket mondtál abból a Three extremes 1-2(ez amúgy többnemzetiségű),a Phone és a Two sisters van már "várólistán".Főleg a Phone,mert engem eléggé a Nem fogadott hívásra emlékeztet(a japán verzióra).A többiről még szerencsére nem hallottam,azokért nagy köszönet :)
(Megj.:Ha érdekel,akkor mondok cserébe néhány kevésbé ismert japán darabot,és akkor megvan a csere-bere :D )
Akkor íme a kedvenceim:
Ju-on:the curse 1-2(2000)
Ju-on:the grudge 1-2(2002,2003)
Ju-on:white ghost/black ghost(2009)
Ju-rei:a hátborzongató szellem
Chakushin ari-nem fogadott hívás 1-2-3
Ringu:Kanzen-ban(1995-ös Ringu film,ez a valóban eredeti Kör,nem a '98-as)
Ringu(1998)
Carved-a felmetszett szájú nő 1-2
Fertőzés(Kansen)
Előérzet(Yogen)
Rontás 2004('Chô' kowai hanashi A: yami no karasu )
Shikoku
Kakashi(madárijesztő)
Kyofu:the sylvian experiments("sylvian kísértet")
Bourei Gakkyuu(Haunted School,1996)
Reinkarnáció(Rinne)
És pár kézikamerás:
Chichibu Démon
Noroi
Occult(okaruto)
POV:A cursed film
Paranormal activity 2:Tokyo night
Azt hiszem ennyi elég egyelőre,bár sejtem,hogy nem fogod mindet megnézni,de legalább van miből válogatni :)
Nagyon kicsi a világ :D De igen.De természetesen nem tetszhet mindenkinek ugyanaz :)
Szívesen egyébként,remélem nem okoznak majd csalódást.
Időpont 12-07 16:02
Úh,ne haragudj,de szerintem a K-horror valami förtelem.Sajnos nem csak,hogy nem félelmetes,de ráadásul mindent a Ringu meg a Ju-on(stb.)filmekből lopnak.
LEGALÁBBIS!azok alapján,amiket eddig láttam:Phone,The loner,The ghost(ez egy az egyben a Ringut idézte),Red eye,Gabal(paróka).
Nem tudom,talán csak én fogtam ki a legrosszabb darabokat,de szinte az összeset végigaludtam.Még megpróbálok egy-két filmet,de azt hiszem maradok a többi ázsiai ország horrorjainál :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!