Látta valaki a The Fountain (A forrás) filmet? Megmagyaráznátok pár dolgot?
Igazából én sem értettem meg mindent.
A három idősík közül az a valódi - azaz a jelen -, amikor kiderítik, hogy a fa kérge a halhatatlanság gyógyszere - bár lehet, hogy nem arra volt jó, de már eszméletlen régen láttam és nem emlékszem pontosan, de szerintem így is megfogod érteni mire gondolok.
Mindegyik idősíknak igazából ugyanaz a lényege, hogy megtalálják a halhatatlanságot - bár a valódiban nem konkrétan azt keresik.
Ugye az elsőben - ha jól emlékszem, mielőtt megtalálná a konkvisztádor, megölik az aztékok vagy maják, tök mindegy.
A valódiban ezt meglelik, azonban nem tudják kiaknázni, mert a főszereplő felesége meghal, és többé már nem érdekli a felfedezés.
A harmadikban - a jövőben - meg ha jól vettem ki - bár ez erősen kétséges -, már csak a hapsi meg a fája létezik az univerzumban.
Igazából azért játszódik ez három idősíkon, mert a konkvisztádor, a tudós, és a jövőben lévő kopasz, egy és ugyanaz a személy, és mindegyik idősíkban ugyanaz is a célja, a halhatatlanság elérése.
Bár nem pontosan ez volt a kérdésed - és nem is tudtam mindre válaszolni, mert nekem is nagyon összetett volt ez a film -, azért remélem segítettem valamicskét.
Egyébként rengeteg sokan nem értették meg ezt a filmet - köztük én sem -, ezért is lett bukás a mozikban.
Előző vagyok.
Érdekességképp még leírnám, hogy a jövőben játszódó részeket nem számítógéppel csinálták meg, hanem mikroszkópon keresztül vették fel - kivéve ugye a főszereplőt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!