Szerintetek is a magyar szinkron öli meg az újabb Battlestar Galactica c. sci-fi sorozatot?
Láttam a sorozat első 3 évadját magyarul, és egyszerűen nem bírtam tovább nézni, egyszerűen a jó történet dacára egy teljesen unalmas, dagályosan nyálas sorozatnak éreztem.
De amikor eredeti angolban néztem ugyanazt, valami hihetetlen fordulat következett be:
a b-kategóriás szinészek hirtelen hihetetlen játékot nyújtottak, a karakterek végre érdekesek lettek, egy reménytelen, sötét hangulat kezdte át járni az egészet, a cselekmény élvezhető lett, és a sokat szidott 3. évad is teljesen korrekt lett.
Ennyire sokat vehet el a szinkron? Pedig nem az a felolvasom és megyek haza stílusú ez sem.
a kedvenc sorozatom,de kb 2 éve már nem láttam,uh nem vagyok teljesen naprakész.
viszont most,hogy írod,beugrott pár egetverő fordítási hanyagság.
a tilium helyenként lítium.
kara időnként tara főleg a 3 évadban,ahol cserélik is szinkronszínészt.
és ami totál érthetetlen megszentségtelenítés,a hajó eredeti neve galactica,nem csillagközi.
aztán van még egy rakat ilyen,most nem jut eszembe.
hanyag egy két helyen a szinkron az tény.
engem ami idegesített csak benne az a lee adamát játszó színész.
folyamatosan változik a magassága mivel törpe,és időnként elfelejtették a talapzatát,meg hogy állandóan nyalta a száját.
úgy is neveztük annak idején mikor vártuk az új részeket,hogy nyalóka:).
na helyette választhattak volna egy másik színészt.
meg a helo-t játszó színész karaktere volt még bicskanyitogatóan jófiús időnként,de mint színésszel nem volt gond vele.
amúgy lassan jön a vér és króm,azt nézem majd.
jogos.
de a sok jó meglepő és nem minden sorozatban látható lépések mellet volt azért néhány banális dolog is.
pl a beteg,fertőző cylonok átküldése a cylon flottának.
egyszerű,ésszerű,logikus lépés.
aztán meg helo meghiúsítja.
ezért én tuti kivégeztettem volna.
meg pl bulldog karaktere.
szerintem teljesen jól sikerült az a rész minden szempontból,aztán az életbe nem látható többet,pedig ott kellet,hogy maradjon,sőt biztos berakták pilótának,még lökötten is,mert komoly hiány volt.
és igen.
egy csomó szófordulat,utalás nem jön át a szinkronban.
de szerintem talán ez volt az első olyan sorozat ami meg merte lépni,hogy kinyiffantgat főszereplőket,meg olyan meglepetéseket csinál,hogy felugrottam nézés közben.
pl adama lelövés,meg a gonosz,hisztis caly-t amikor kib@ssza a cylon a légzsilipen.
ez utóbbiért nagyon drukkoltam és megadatott:).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!