Magyarországon miért mondták rá főleg régebben a filmekre magyarul hogy ki rendezte, ki szerezte a zenéjét, magyar hangok stb. mivel így egy film első öt percéből csak foszlányokat lehet hallani, ezek az adatok fontosabbak voltak magánál a filmnél?
Figyelt kérdés
Ha valaki tudja ki találta ki és mikor kezdett elterjedni ez a szokás írja meg, mert más népeknél nem láttam ilyet, de elég bosszantó szokás. Ha régebben szinkronizált filmet adnak le a tvben a csatorna le tudja venni ezt a felkonvertálást a filmekről, hogy csak a filmet halljuk?2012. nov. 8. 23:21
11/11 A kérdező kommentje:
11:11 20:14 rátapintott a lényegre, igazából ő értelmezte jól a kérdést. A problémám az hogy a narrátor hangja nem része a filmnek, az eredetiben megnéztem magyar szinkron nélkül. Abban a filmben olaszul beszélnek, de ők olaszul kiírják hogy kik a főszereplők, ki rendezte a filmet, ki szerezte a zenéjét, ezt lehet is látni a film első pár percében, de nem olvassa fel még valaki amikor ki van írva. Viszont a magyarok rámondják a filmre hogy ki rendezte, ki a főszereplő ki a magyar hangja stb. Egyébként emlékszem hogy régen az RTL Klubbon is más filmek elején elmondták hogy kik a magyar szinkronhangok, de az utóbbi időkben szerencsére már nem csinálnak ilyet. Engem például zavar mert ha azt akarom tudni hogy ki szinkronizálta az adott filmben xy-ot megnézem a neten, szerintem az emberek többsége inkább arra lenne kiváncsi hogy mit beszélnek a filmben. A néma filmek elején viszont kétlem hogy bemondták volna hogy ki kinek a szinkronhangja, mert néma filmek voltak, és akkor még nem volt szinkron.
2012. nov. 15. 19:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!