Tudtok nekem mondani jó norvég filmeket ill. norvég rendezőket?
Én is nemrég kezdtem el tanulni a nyelvet, de már régóta terveztem, imádom az országot, nagyon jó lenne majd pár év múlva kimenni oda dolgozni. Szóval a tavalyi tél nekem a vizsgáim mellett javarészt arról szólt, hogy norvég filmeket kerestem/néztem és norvég zenéket hallgattam.
Filmek pl:
Max Manus
Mannen som elsket Yngve (Szerettem másképp is)
Nord (Észak)
Sykt lykkelig (Happy, Happy - magyar címet sajnos nem tudok)
Hawaii, Oslo
Buddy (Haverok)
Den Brysomme mannen (A kiállhatatlan)
Oslo, 31. august (Oslo, augusztus)
Elling
Reprise (Szerzők)
Hawaii, Oslo
Az egyik jól ismert angol nyelvű torrent oldalról mindet le tudod tölteni norvégul és én magyar feliratot is találtam mindhez. Bár valamelyikhez csak angolt.
Ezek közül is sok elvont, érdekes témákat dolgoznak fel, de szerintem aki ismeri egy kicsit a skandikat, az nem csodálkozik :)
Zenében pedig őket ajánlanám: Kaizers Orchestra, John Olav Nilsen & Gjengen, Det Nærmeste Du Kommer, For Sant Til Å Være Godt
Ha keresel hozzájuk dalszöveget, akkor pár alkalommal nézd őket, miközben hallgatod a dalokat. A hallásodat fejleszti. Szerintem egész kellemes zenéket csinálnak (bár a Kaizers kicsit elvont :D), a nyelv hangzása pedig csak ráadás. <3 Imádom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!