Mekkorát ütött a 2001: Űrodüsszeia bemutatásakor 1968-ban?
Szerintem az első válaszoló nem tudta értelmezni a kérdést. Nagy valószínűséggel nem ütött akkorát mint egyesek mondják. Az, hogy egy film "kultusz" lett nem biztos, hogy az első bemutató után vált azzá. Pl. A dolog (The Thing 1982) című filmet is lehúzták a kritikusok a maga korában és a közönségnek sem tetszett, hanem évekkel később mikor változott a film értelmezése akkor mondták rá, hogy na ez egy kultusz film. Szerintem ugyan ilyen volt a 2001 Űrodüsszeia. Ha már az első válaszoló felhozta a magyar bemutatót akkor megemlíteném, hogy itt Magyarországon például nem volt sikeres az első bemutató után. Sokan a film vége előtt elhagyták a mozit és a kritikusok is lehúzták rendesen. Azután évekkel később mikor megjelent nálunk is a regény újra neki rugaszkodtak a filmnek és így, hogy már értették film mondani valóját már teljesen máshogy álltak a filmhez. Mondjuk meg is értem ezt mivel Kubrick filmjében a cselekmény vezetés eléggé kusza (keveset beszélnek, ugrál a cselekmény az időben stb). Én azért nem agyon bírom ezt filmet mert ahhoz vagyok hozzászokva, hogy egy filmet ha nézem akkor megértem a történetét és mert leköt. Na ez a film pont nem , bár mindenki más és valakinek meg bejön.
Ennyi a véleményem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!