Miért csak tavasszal tört ki az Alkonyat rajongó láz?
A könyv nyáron megjelent ősszel bemutatták a filmet, mégis csak tavasszal jött ez a HSM-hez hasonló hiszti....miért?
És hogy lehet az hogy egy film/könyv (néhány vámpírrajongót kivéve) mindenkinek tetszett? Miért ez életük filmje?
És most ugyanaz jön mint a HSM-nél? Mindenki beleszeret a főszereplőkbe és tépik a haukat egy poszterért, hogy aztán már a normális emberek akik nem akarnak üres fejjel rajongani utálni fogják? Most a csapból is az fog folyni hogy milyen cukik a színészek és milyen fantaztikus a film?
De tényleg, hogy lehet hogy emiatt a film miatt most mindenki megörül? Mert egy romantikus film néhány lénnyel... (akik egyébként nem igazán vámpírok) Nem hiszem el hogy ez minden embernek ennyire tetszik....
Igazából elég egyszerű, hogy miért ilyen nagy a rajongótábora.
AZ egész sztori tele van szőve misztikummal, de mégis földhözragadt. Full átlagos helyszínek, totál átlagos szereplők, első szerelem, és akkor ebbe belerakják a vámpírokat, akiknek a kultúráját egyébként elég rendesen lealacsonítja a film.
Tehát ha mindez megvan, akkor lehet álmodozni, beleképzelni magadat a helyzetekbe.
Az totálisan mindegy, hogy a színészi játék fos, az akciójeleneteknek semmi funkciója nincsen, és akkora erőltetett giccstenger az egész, hogy azt normális ember nem bírja elviselni.
Aztán az egy érdekes dolog, hogy a tavalyi Let The Right One In c. film ugyanezt a témát boncolgatja, csak persze sokkal jobban ki van dolgozva az egész, és ahogy az lenni szokott, fele ekkora figyelmet sem kapott.
Azért van láz, mert a csapból is Alkonyat folyik. Ha nem így lenne, akkor sokkal kevesebben olvasnák a könyvet vagy néznék meg a filmet. A média egy csomó pénzt ölt abba, hogy tömeghisztéria legyen belőle.
Én is úgy olvastam a könyvet valamikor március-április körül, hogy itt láttam, hogy minden második kérdés az, hogy honnan lehet letölteni. És láss csodát, megtetszett. De annyira nem, hogy a filmet is szeressem, abban semmi jó nincs. Viszont nem vagyok elvakult rajongó, és mást is olvasok, másról is tudok beszélni, mint az Alkonyatról. Az első két könyv tetszett, de a többit szerintem nem fogom megvenni.
Én nem azt mondtam, hgoy a HSM meg az ALkonyat ugyanolyan...csak azt hogy ugyanolyan hiszti van körülötte....majd hamarosan jönek az Alkonyat táskák meg pólók és a sok fejőstehén rajongó majd minden vackot felvásárol, amire ráírták hogy Alkonyat...
Amúgy az Alkonyattal az a bajom, hogy sokaknak ez lesz "A vámpírfilm" és a szereplőis lesznek "A vámpírok" holott Az Alkonyat vámpírjait kicsit sem hasonlítanak, a másfél évszázada írásban és több száz éve szóban formálódó mítoszhoz....azért az író kicsit utánanézhetett volna a vámpíroknak is, mert a modernizálással nincs gond, de azért ez sok...Például hogy csillognak a napon, ez elég nagy hülyeség...a mítoszok szerinte a nap elpusztítja vagy legyengíti a vámpírokat, mivel azok éjszakai teremtmények, bűnös lények...Itt meg csak csillognak...nekem tetszett az Alkonyat, de ez speciel baromság...és azért haragszom, hogy a vámpírok mítoszát ennyire semmibe veszi....
De én már ott tartok hog ymegutálom mert mindenki izél hoogy milyen tuti az Alkonyat meg milyen helyes ez meg az a színész....utálom, ha a csapból is az folyik hogy milyen jó valami!
legközelebb ha valaki megkérdezi, hogy tudod e hol kell letölteni a new moont, mond már azt hogy neked megvan, de csak a legjobb barátaidnak mutatod meg a linket :D
egyébként pár év múlva senki nem fog emlékezni rá, vegyük példának a hsm3-t nem sok mindenkit érdekelt már.. van helyette alkonyat..
sok mindent nem kell hozzáfűzni, előttem leírtak mindent, csak még annyit hogy Robert Pattinson egyáltalán nem szuperjópasi.. szerintem csak egy átlagos pénzes amcsi'színész'.. aztán áradoznak, hogy minden lány álma, közben kinőhetnének már ebből, hogy olyanért rajonganak, aki teljesen elérhetetlen, és a személyiségét sem ismerik,csak egy filmbeli kitalált szereplő néhány jellemvonását nézhették meg..
majd megunják, nem kell aggódni:)
szerintem tök szánalmas ez az egész. főleg hogy fél évvel a könyv után kezdte mindenki megszeretni..
a fanok fele még a könyvet sem olvasta el de ők azért hatalmas rajongók..
énmég akkor szerettem amikor nem minden második ember őrült meg az alkonyatért.
aztán egyszercsak berobbant és már elvesztette az értelmét, mert mindenki csak "twilight,twilight,twilight"
Azokat én is utálom akik nem is olvasták csak látták a filmet és: Jajj de jó az a pasi, tök cuki- szupi pasi! Na ezt utálom, azt nem mondom h rossz pasi mert én is nagy fan vagyok de nem az alkonyattól hanem mér a Hp 4-ben "fedeztem fel" Robertet...:) De, nem kell "lefikázni" az Alkonyatot, egészen jó film ahoz képest amilyenek most készülnek! Örüljünk neki h ami Amerikában is nagy szám eljön ide is Mo.-ra:)
Twilight fan aki olvasta is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!