Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Harry Potter, a tűz serlege -...

Harry Potter, a tűz serlege - miért pont magyar sárkány volt a legnehezebb?

Figyelt kérdés

többször is tapasztaltam már hogy angol, híres filmekben magyar dolog szerepel... pl az avengersben is harc közben mondta hawkeye fekete özvegynek hogy "tisztára mint budapestben"... ok budapest egy film volt nem? jó nem ez a lényeg. hanem vannak olyan híres filmek is, illetve klipek amit budapesten csinálnak... selena gomez round and round... meg az a vin dieseles film is... vagy bruce willis? meg ugye, harry potterben a legnehezebb sárkány is magyar sárkány...

szóval, összefoglalva ez a kérdés nem csak a sárkányosról szól, hanem arról is, hogy magyarország különlegesnek számít? a többi ország, illetve, az amerikaiak hogy tekintenek magyarországra? tudják egyáltalán, hogy létezik? nevezetes hely? na és budapest? egzotikus városnak számít? köszönöm.

2012. okt. 12. 20:01
 1/10 anonim ***** válasza:
62%

A jenkik nem igazán tudják,hogy hol is vagyunk mi pontosan.

Azonban Európában abszolút tisztában vannak Magyarországgal.

Filmeket meg azért forgatnak ennyit,mivel nem igazán találnak ennyire lepukkant belvárosi környezetet sehol máshol Európában,továbbá a bérleti díj is kedvező.

2012. okt. 12. 20:06
 2/10 A kérdező kommentje:
köszi. de miért pont a magyar sárkány volt a legnehezebb?
2012. okt. 12. 20:09
 3/10 anonim ***** válasza:
88%
A magyar nép egzotikusnak számít az egyedülálló nyelvével. Valóban keveset tudnak rólunk. Valószínűleg belekeverik a rólunk kialakított képbe Erdélyt is a maga vadregényességével (Drakula hazája). Ez lehet az oka annak, hogy a Harry Potterben épp a mi sárkányunk a legdurvább. Nagy barbár, brutális, durva. Ezekben a sárkányokban sztereotípiák jelennek meg, elég csak a kecses kínai sárkányra gondolni.
2012. okt. 12. 20:55
 4/10 anonim ***** válasza:
91%
Ne haragudj,de az országunk és fővárosunk neveit írd már nagybetűvel,légyszíves!(Magyarország,Budapest)
2012. okt. 12. 21:21
 5/10 anonim ***** válasza:
12%
Nem lehet hogy Harry Potterben csak a magyar szinkron szerint mond magyar sárkányt??
2012. okt. 13. 18:38
 6/10 A kérdező kommentje:

nem, mert beírtam angolul a google képek-be, tehát hungarian dragon, és azt dobta ki.

amúgy ez azt jelenti, hogy barbároknak néznek?? :O

2012. okt. 13. 20:14
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Kb. Am meg az amerikaiak ink. az allamaik nevet tanuljak meg. nem az europai orszagok neveit
2012. okt. 14. 08:55
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Most néztem egy műsort, azt hiszem a NatGeo-n, hogy Erdélyben a mai napig beszélnek sárkányokról és vámpírokról.

Valóban nem csak a szinkronban hangzik el, hogy magyar sárkány. Nem gondoltam volna.

Barbároknak csak nem tartanak :) ..remélem!

2012. okt. 14. 14:23
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
A magyaroknál olcsón lehet forgatni. Bruce Willis nem vállalta be, hogy tényleg Moszkvában forgassanak: szerintem az oroszok kezdik unni ezeket a ruszkik-a-rosszfiúk amcsi filmeket, ezért kértek volna Moszkváért sok pénzt.
2012. nov. 3. 14:36
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként a sárkány az eredetiben hungarian horntail, tehát nem csak a fordításban magyar.
2012. nov. 3. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!