Van olyan film, aminek fő témája a nemzetiszocializmus, vagy főhőse (i) neonáci (k)?
De NEM skinhead filmre gondolok,és nem is olyanra,ami a II.VH alatt játszódik.Olyan,ami ma,vagy legalábbis jóval a háború után.
És nem muszáj tipikusan "megváltoztatjuk a csúnya náci" jellegű filmet mondani,nem kedvelem azokat(de ha csak olyat tudtok,nem probléma).
hát van egy film ami csak annyiban hasonlít arra amit leírtál h ugyebár Hitler egyszerre volt a vezér/miniszterelnök (nemtom h pontosan mi volt akkor a megnevezése) és a kancellár is, így önkényuralom/autokrácia lett, és ebben a filmben a diákok úgy gondolják h az autokrácia jó és a tanár nem tudja h hogyan bizonyítsa be ennek az ellenkezőjét, ezért elkezd velük olyat "játszani" h ő az uralkodó, minden szava parancs, mindenben csak ő dönthet stb.
sztem nagyon jó film: A hullám
Ez jónak tűnik leírás alapján...nem baj,hogy nem teljesen egyezik,azért jó lesz ez is!
Jöhet még,ha valaki tud!
Amerikai história X
(American History X, 1998) [link]
Nem a kérdésedhez kapcsolódik, ha az alábbi filmet nem láttad még, akkor ajánlom, elhíresült Stanfordi pszichológiai kísérletet dolgoz fel, a hatalom birtoklása miként változtatja meg az embert.
A kísérlet
(Das Experiment, 2001) [link]
Filmmúzeumokban keresgélj, 2.WW-s filmeket, biztos van valamilyen német propagandafilm. Nem tudom elképzelni, hogy nem gyártottak anno.
Ennek nem názi a fohose, de az én kedvenc náci temaju filmem: The Counterfeiters
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!