Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mi az animék varázsa?

Mi az animék varázsa?

Figyelt kérdés

Nem láttam még, csak felfigyeltem, hogy az idősebb fiúk, és lányok is kedvelik.

Irnátok olyan animé cimeket, amit ha megnézek, megérteném ennek a műfajnak a sikerét?

2012. szept. 21. 12:25
 1/9 anonim ***** válasza:
28%
Hát én csak Pokemont meg a Death notot láttam. Maga a műfaj egyáltalán nem fogott meg, inkább még mindig regényeket olvasok.
2012. szept. 21. 12:51
 2/9 anonim ***** válasza:
83%

Ha mesterműveket akarsz látni :

Code Geass

Mirai Nikki

Elfen Lied

Angel Beats!

Steins;Gate

<itt van 1 kissebb szakadék>

Claymore

Bakuman

Tengen Toppa Gurren Lagann

Vagy például a neverend shounenenk : One Piece,Naruto Shippuuden,HxH,Fairy Tail

Igazából meg kell találnod a stílusod az animéken belül is .

Ha akarsz írj privátot bővebben tudok segíteni.

2012. szept. 21. 13:06
 3/9 anonim ***** válasza:
95%

Én is pontosan ugyan így voltam!

El nem tudtam képzelni,hogy mi jó van bennük,sőt nem is szerettem őket.

Aztán láttam egy videót,pontosabban:

http://www.youtube.com/watch?v=sLveyRQdvVw

Az egyik kedvenc zeném,és annyira jól passzoltak hozzá az animék! :D

És voltak brutálisak is köztük,utánuk nézegettem,és tényleg,hogy vannak nagyon durvák,brutálisak,sőt mi több félelmetesek is! A horror a kedvenc műfajom,így nem volt kérdéses,hogy belenézzek vmelyikbe.

A Lélekfalók (Soul Eater) című anime volt az első amit láttam. (Emlékszem,online néztem,most viszont már megszűnt az az oldal sajnos. :S) Teljesen a rabjává váltam! Tisztán emlékszek arra az érzésre,mintha "rászoktam" volna. Éjjel-nappal azon járt az eszem,meg még jó pár másikon. aztán elmondtam a suliba,hogy nézem őket,és kiderült,hogy a többiek egy része is. (Egyre több lett a közös témánk megjegyzem.)

A varázsát pedig nem tudom leírni,nézz meg pár olyat ami szimpatikusnak tűnik,és majd rájössz! :) (Remélhetőleg! :D)

Más a rajzolásuk,mint a rajzfilmeknek,igényesebbek(a mai rajzfilmekhez viszonyítva!),van komoly történetük,és nem csak gyerekeknek szól! Sőt! Például egy Elfen Lied kifejezetten sokkoló lenne egy kisgyermek számára! Még nekem is az volt,sőt az egyik résznél sírtam is,pedig 15 évesen láttam! Vagy ott van a High School of the Dead. Annál perverzebb animét még nem láttam. Vagy a Higurashi no Naku Koro Ni! Teljes mértékben horror! Brutális,félelmetes,szövevényes,látványos,igényes,és rengeteg nagy költségvetésű horror film megirigyelhetné a hangulatát! Ritkán mondok ilyet,de az az anime tényleg hibátlan!

(Már csak a zenéje is remek példa arra,hogy valóban horror anime:

http://www.youtube.com/watch?v=5GyZt6eVOZ4)

(Hogy teljesen megértsd,meg kell nézni hozzá a második évadot is,a Kai-t!) Vagy az Umineko no Naku Koro Ni! Szintén egy fantasztikus horror anime! A Higurashi készítőitől. De ajánlom a Hellsing OVA-t,ha szereted a brutális,vámpíros akció-horrort,akkor garantáltan nem fogsz csalódni! (Ajánlom a mangát is,bár szerintem az anime változat jobb!)

De a Death Note szintén egy remek példa arra,hogy az animék nem kifejezetten gyerekeknek készülnek! Egy gyerek nem is értené,nekem is nagyon oda kellett figyelni,hogy megértsem. (Pár résznél el is vesztettem a fonalat.)

Úgyhogy én amondó vagyok,hogy mindenképp nézz meg legalább egyet,mert hidd el,ha rákapsz az ízére,akkor fantasztikus élményekben lehet részed! :)

Egy 15 éves anime/manga rajongó srác! :D

2012. szept. 21. 14:49
 4/9 anonim ***** válasza:
0%

Bírom amúgy , írom amit kérsz vagy 10 címet , lepontozol .

Valaki ideír egy fél önéletrajzot meg 1-2 középkategóriás anime címét azt meg fel ..

2012. szept. 21. 14:54
 5/9 anonim ***** válasza:
42%

A kérdező csak részben érdeklődött animék iránt!

A kérdés másik fele az volt,hogy mi a varázsuk! Én azt írtam le!

2012. szept. 21. 16:29
 6/9 anonim válasza:
71%
Nem tudom, minden anime más, típustól függ. Én azért kezdtem el animezni, mert meguntam az amerikai sorozatok. A nagy részük egy klisé halmaz, ezért az animek sok újdonságot nyújtottak, mert teljesen más stílusúak. De ezek is csak egy ideig. Már nagyon nehéz olyan animet találni, amire az ember azt mondja, hogy ez igen, megérte megnézni.
2012. szept. 22. 11:52
 7/9 anonim ***** válasza:
94%

Én már nagyon régóta nézek animéket de csak 1 és fél éve lettem a rabja. Az én környezetemben nem igazán rajonganak az animéért ezért nem nagyon értem meg az érzéseiteket de kiderült hogy azért ők is láttak már animéket és akár az is lehetséges hogy te is láttad már őket vagy ha nem akkor ajánlom mert kezdetnek nekem is jó volt:

Chihiro szellem országban [link] ,

Kaleido star

[link]

De amit én az elsőnek gondoltam a fannáválásom idején az a Vampaire Knight

[link]

volt. Ajánlom még majd a

Rurouni Kenshint

[link]

de még keresgélhetsz az ízlésednek megfelelően itt: [link] de egyébként írd meg hogy milyen műfajok tetszenek és én írok neked belőle (ha tudok) Ui: Nem kell megszeretni az animéket ha nem akarod csak mert a tömeget követni egy kicsit... de ha nem azért akkor nem szóltam semmit ^^ Ja és egy kis figyelmeztetés: Fel kell készülnöd majd hogy a körülötted lévők "furcsának" fognak találni ha olyanok mert velem legalábbis így van de engem már nem érdekel. Bocsi hogy egy kis lelkizést is tartottam de remélem segített a válaszom. Ja és személyes vélemény: Számomra az anime varázsa nem igazán volt (talán az hogy több érzelem van benne, több műfaj több korosztálynak) hanem egy adott animének volt varázsa pl.: ha szerelmes akkor megható és szép történet volt lehetett rajta izgulni is (ha olyan) hogy kit választ. De mára már rátaláltam az anime varázsára is: az az volt hogy észre se vettem de már beleszerettem ^^

2012. szept. 22. 12:06
 8/9 anonim ***** válasza:

Mi a varázsa? Passz. Én kiskoromban nagyon sokat néztem a tévében Dragon Ballt, Inuyashát stb. és megszoktam :D

Van nagyon sok műfaj csakúgy mint a filmeknél.

Bár én inkább manga párti vagyok, de amiket nézek:

One piece, Naruto Shippuuden, Bleach : ezek ún. shounen-ek, tehát van egy főszereplő aki általában fiú és végig harcolja a sorozatot, ami egyébként rohadtul hosszú

Előzőbe tartozik egyik kedvencem, a Fullmetal Alchemist Brotherhood is de az rövidebb és már régen véget ért

De rövidebb pl. a Death Note ami inkább elgondolkodtatós krimis jellegű és általában azok is megnézik-szeretik akik egyébként leszólják az animéket, ezt kifejezetten figyelmedbe ajánlom ! :)

2012. szept. 22. 22:47
 9/9 rorando ***** válasza:

Talán az a titkuk hogy mások mint az eddigi megszokott rajzfilmek vagy amerikai képregény sorozatok. Én 23 éves vagyok és a mai napig imádom az animéket azóta hogy először láttam őket a TV-ben. Még anno a Dragon Ball ,a Sailor Moon és a Pokémon sorozatok vezettek be a világukba aztán lassan a rajongójuk lettem. Szerintem én még 60 évesen is animéket fogok nézni már ha megérem XD.

Én ugyanis nem divatból nézem őket hanem engem tényleg érdekelnek. Mégha én maradok az egyetlen animés egész Magyarországon akkor sem érdekel,nézni fogom őket.

Szóval visszatérve,nézzük mi megy a legtöbb rajzfilmben vagy képregényfilmben:Jön a gonosz pacák hihetetlenül idióta kinézettel és el akar pusztítani egy várost csak,persze ott él a szuperhős alteregóban és minfig elgyepálja őt majd a random női szereplővel elrepülnek és a jó mindig győz. Ez 1000.alkalommal már rohadt uncsi. Az animékben legalább nem mindig a főhős nyer. A Kenichi főszereplőjét részenként legalább 2x-er elgyepállják de hogy egy közelebbi példát mondjak Dragon Ball Z. itt sok harcot nem Goku hanem a fia Gohan nyer meg.

Szóval szerintem azért jók az animék mert mások mint amiket eddig megszoktunk.

2012. szept. 22. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!