Szerintetek a Titanicon tényleg volt egy olyan pár mint a filmben Jake és Ross vagy az csak kitaláció?
Nem volt ilyen szerelem a filmben.
Egyébként 2007-ben találkoztam egy idős hölggyel. A hölgyet Millvinának hívták. 2007-ben egy angol kisvároskában találkoztam vele.(nem volt nehéz,hiszen ott életem a városkában,és a város egyik híressége volt) Ő volt a Titanic utolsó túlélője.(2 hónapos volt amikor elsüllyedt a titanic velük együtt)
Volt egy előadás ahol ő beszélt,és mesélt a bátyja,és anyja által írt vagy elmesélt élményekről. Valaki megkérdezte,hogy látta-e a Titanic filmet,és igaz-e hogy volt ilyen nagy szerelem ami a filmben is látható.
Elmondta,hogy látta a filmet(ott volt a hivatalos megnyitón is),tetszett neki. A szerelmi jelenet bármily meglepő nem igaz történet alapján íródott. Elmesélte,hogy többször találkoztak a túlélők,és soha egyik sem mesélt ahogy az anyja és bátyja sem mesélt ilyen történetet. Elmondta azt is,hogy abban az időben kizárt volt,hogy egy munkásosztálybeli csak úgy mozogjon a felsőbb osztálybeliek fedélzetén. Mesélte,hogy ők mint munkásosztálybeliek a harmadosztályon utaztak,és a bátyja emlékezett rá,hogy nem tudott a legfelső osztályra menni,mert őrködtek..Így képtelenség,hogy ilyen nagy társadalmi különbségek között szerelem szövődjön. De tetszett neki,hogy belevittek egy kis romantikát..
Sajnos 2009-ben a kedves nénike meghalt. (rengetegen voltak a temetésén, alig lehetett elférni)
Nem Jake, hanem Jack, nem Ross és nem Duit hanem Rose DeWitt, és nem léteztek, James Cameron találta ki őket. Ezt a kérdést már ezerszer feltették.
Éppenséggel persze simán létezhettek is, de a lényeg, hogy a filmben a szerelmi szál egyáltalán nem alapszik semmilyen valós történelmi eseményen vagy személyeken. A tisztek, a tervező, Molly Brown, stb emberek léteztek, azoknak utánanéztek a forgatás előtt, de a két főszereplő nem, úgyhogy kedves kérdező, ne hagyd, hogy elcsavarják a fejed :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!